Der tag

Av den långa europeiska fotbollssäsongen återstår nu bara en sista helg av drama (såvida ni inte har ögonen på italienska Serie B där striden om den andra direktplatsen till A rasar vidare en vecka till) och frågorna som gäller är:

-Skall West Ham eller Blackpool göra Reading och Southampton sällskap till PL?

-Vilket av Edinburghlagen, Hearts eller Hibernian, skall ta hem skotska FA-cupen (misstänker dock att en del av er inte bryr sig så extremt mycket om detta...)

-Skall sensationslaget Montpellier hålla hela vägen och plocka hem den franska ligatiteln?

-Kommer Bayern München bli den första klubben på 47 år som bärgar Europacupen/Champions League på hemmaplan.


Mina spontana svar är: West Ham, Hibs, Ja och Ja, men det fina är ju att vi faktiskt inte kan veta. Montpellier avslutar exempelvis mot redan nedflyttade jumbon Auxerre. Det BORDE vara lugnt, men fotbollen är ju ofta mer nyckfull och komplex än så.

Mest fokus, förståeligt, håller vi dock på Champions League-finalen som alltså avgörs ikväll på Allianz Arena i de norra utkanterna av München. För att kolla att allt såg ok ut inför denna uppgift åkte jag och Anthon ut till den väldiga, madrassliknande konstruktionen för ett studiebesök i samband med vår fältresa till München för två veckor sedan. Vi lyckades dock inte nå in i det allra heligaste utan fick nöja oss med en del av läktaren, lite gräs och förstås, Bayerns supportershop. Vi hann också avlägga ett besök i restaurangen där Anthon tog en öl, medan jag, ännu inte redo efter föregående kvälls eskapader, supportade Arjen Robbens lön med en cola till ett brutalt överpris.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0