Med EM för dörren...

Fortsatt klent med bloggande, trots att EM endast är 10 dagar bort, men (hur lamt det än låter) jag har helt enkelt haft för mycket annat på bordet. Detta har exempelvis inneburit att jag har funderat mer på vad jag själv borde göra än på vad Erik Hamrén borde göra. Notera dock att detta inte per definition är ett tecken på psykiskt välmående...

Tänker mig ändå att det blir någon slags EM-preview i bloggen, men att denna får komma när alla lag spikat sina slutgiltiga trupper. Någon gång under helgen/nästa vecka kanske. Sedan väntar färd till Kiev på lördagen för att där följa öppningsmatchen mot värdnationen Ukraina på måndagen. Och någon form av rapportering kommer det väl bjudas på därifrån gissar jag. Känner ni förresten till någon som är sugen på plåtar till Frankrikematchen den 19:e så har vi fyra stycken över. Dessa är, som det brukade heta i Eurosports tävlingar, up for grabs...

Det är fascinerande med löpsedlar och det är intressant att fundera på vad som egentligen fångar människors intresse. Idag bjöd till exempel Aftonbladet på en unik (givetvis) 14-dagars-prognos (är det någon enda människa som har förtroende för dessa?) i vilken man proklamerar att värmen kommer tillbaka. Känns supertamt, men man får väl anta att löpsedelsmakarna på drakarna har rätt så bra koll på läget vad gäller Svenne Banans preferenser. Personligen blev jag dock betydligt mer intresserad av Vårt Kungsholmens löp som jag snappade upp när jag sneddade genom den förtjusande Västermalmsgallerian: Detta löd:

Erik Niva: -Rålis parklek är anarkistisk.

Två omedelbara frågor som dyker upp:
1. Vad menar karln?
2. Varför efterfrågas hans uppfattning om detta?

Dessa två frågor innebar naturligtvis att jag plockade med mig ett ex och även om resultatet av det hela var en ganska trist intervju med Niva (som bor i Fredhäll och därmed är att betrakta som en local) så lyckades Vårt Kungsholmen i detta fall i sitt uppsåt och det skall de ha all jävla cred för. 

Har också hunnit med en snabb raid genom ett antal av stadens second hand-butiker idag och kan konstatera att såväl sneakers som nätverkskablar är svårfunna i dessa... (Saker som däremot är lätta att hitta: Orangea tischor med tryck, ballerinaskor och 3000-bitars-pussel.)


Der tag

Av den långa europeiska fotbollssäsongen återstår nu bara en sista helg av drama (såvida ni inte har ögonen på italienska Serie B där striden om den andra direktplatsen till A rasar vidare en vecka till) och frågorna som gäller är:

-Skall West Ham eller Blackpool göra Reading och Southampton sällskap till PL?

-Vilket av Edinburghlagen, Hearts eller Hibernian, skall ta hem skotska FA-cupen (misstänker dock att en del av er inte bryr sig så extremt mycket om detta...)

-Skall sensationslaget Montpellier hålla hela vägen och plocka hem den franska ligatiteln?

-Kommer Bayern München bli den första klubben på 47 år som bärgar Europacupen/Champions League på hemmaplan.


Mina spontana svar är: West Ham, Hibs, Ja och Ja, men det fina är ju att vi faktiskt inte kan veta. Montpellier avslutar exempelvis mot redan nedflyttade jumbon Auxerre. Det BORDE vara lugnt, men fotbollen är ju ofta mer nyckfull och komplex än så.

Mest fokus, förståeligt, håller vi dock på Champions League-finalen som alltså avgörs ikväll på Allianz Arena i de norra utkanterna av München. För att kolla att allt såg ok ut inför denna uppgift åkte jag och Anthon ut till den väldiga, madrassliknande konstruktionen för ett studiebesök i samband med vår fältresa till München för två veckor sedan. Vi lyckades dock inte nå in i det allra heligaste utan fick nöja oss med en del av läktaren, lite gräs och förstås, Bayerns supportershop. Vi hann också avlägga ett besök i restaurangen där Anthon tog en öl, medan jag, ännu inte redo efter föregående kvälls eskapader, supportade Arjen Robbens lön med en cola till ett brutalt överpris.




RSS 2.0