Anja

Några rader ändå om fenomenet Anja Pärson som häromdagen deklarerade att hon avslutar sin karriär som alpin skidåkare efter årets säsong. Sveriges, vid sidan av kanotisten Agneta Andersson, främsta kvinnliga olympier förtjänar naturligtvis ett stort tack för showen när hon nu väljer att gå vidare med livet utan skidor på fötterna. Beakta också att Pärson lyckats bli världsmästare i samtliga fem discipliner, något som hennes företrädare som svensk alpindrottning, Pernilla Wiberg, inte var i närheten av.

Jag följer inte den alpina världscupen särskilt slaviskt, men det är tydligt att resultaten inte varit med Anja den gångna sässen och det är logiskt att motivationen avtar när avstånden till konkurrenterna plötsligt mäts i sekunder. Att inte ens hennes Tärnabytjurighet mäktar med det är lättförståeligt.

Anjas annus mirabilis var tveklöst 2007, då hon sopade hem tre VM-guld på hemmaplan i Åre. Mitt starkaste minne är dock när hon reste sig efter det våldsamma fallet i störtloppet i Vancouver-OS för att bara någon dag senare, trots enorma smärtor, ta medalj i kombinationen. Bragdigt värre...! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0