Comeback

Inget aktivt blogggande den senaste veckan så det här blir väl något slags summeringsinlägg av det som varit under trettonhelgen.

Ja, Sverige blev ju för första gången på 31 år juniorvärldsmästare i ishockey efter att gårdaren Mika Zibanejad till slut fått hål på rysskeepern Makarov (mäktigt namn förstås) i finalen. Semifinalen mot Finland var, om möjligt, än mer dramatisk; inte minst eftersom Viasat gick en hård kamp mot stormen Emil, vilket innebar att TV-bilden var icke-existerande under den tredje perren. Förlängningen bevittnades sedan via en killes Viaplay på luren innan bilden då kunde göra comeback lagom till läggningen. Episk avslutning sedan när finnfantomen Mikael Granlund inte fick med sig pucken i den avgörande dragningen.

Drama också i Tour de Ski-avslutningen där Marcus Hellner slet sig förbi Petter Northug i den monstruösa klättringen uppför Alpe Cermis. Själv var jag dock upptagen med ett annat norskt drama (Hedda Gabler på Dramaten) så jag fick nöja mig med Svt Play-reppen, men det var ju ok det också. Mest imponerande var dock ändå schweizerosten Dario Cologna som medan de andra slogs om placeringar enkelt cruisade (en sanning med djävulusisk modifikation förstås) hem sin tredje Tds-seger uppför slalombacken.

Annars tycks ju som sagt comebacker vara något av temat i dagarna. Igår kastade Alex Ferguson in Paul Scholes i cupsegern mot City och idag gjorde en viss Theirry Henry, numera iklädd ett våldsamt helskägg, comeback som matchvinnare på Emirates när Arsenal betvingade Leeds med 1-0. Störst igenkänningsfaktor ändå på övertid när Henry, i avsikt att försvara den arsenalska ledningen, försökte ingå partnerskap med hörnflaggan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0