Smällkväll...

I dagarna sköljer ju en våg av årskrönikor och sammanfattningar över oss, men även om det kan vara trevligt att recappa det som varit så känner jag att det är dags att lägga 2011 till handlingarna och istället foka på det som händer nu. För som vanligt så bjuder ju jul- och nyårshelgerna på en hel massa skön tv-idrott.

Det var dock inte superskönt att följa de svenska åkarna under eftermiddagens korta intervallopp i Tour de Ski. Expertkommentator Blomqvist rasade ännu en gång på dassiga svenska skidor och även om det var plågsamt att se Maria Rydqvist bli fullständigt pulveriserad av tyskan Zettel i glidet in mot stadion så kanske det inte är hela sanningen ändå. Är formen verkligen där för Kalla, Hellner & co? I vilket fall ges en ny chans på morgondagens fristilssprint.

...och medan spanjorer och italienare tar det piano under högtiderna så dunkar ju som vanligt den engelska fotbollen på med fighter var och varannan dag. De båda Manchesterlagen plumpade ju i nyårshelgen så Tottenham kunde, trots att det bara blev en pinne i Swansea, krypa något närmare tätduon. Bra chans för Spurs ikväll dessutom då Jonas Olssons WBA kommer till White Hart Lane. Samtidigt har ligaledande Manchester City en på förhand svårare uppgift hemma mot Liverpool.

City-Pool skarvas direkt av ytterligare en mellandagsklassiker, nämligen JVM och semifinalen mellan Sverige och Finland. Småkronorna har ju kunnat softa några dagar efter att ha vänt 0-3 till seger med 4-3 mot Ryssland på nyårsnatten medan finländarna säkrade sin semiplats i natt efter att besegrat Slovakien med 8-5. Lite halvskakigt ändå i tredje perren efter att slovakerna gått upp till 4-6 samtidigt som finnkeepern Sami Aittokallio agerade darrigt. En tveksam femminutare på Matus Chovan innebar dock att butiken kunde stängas efter bland annat ett mäktigt slagskott från giftige snipern Teemu Pulkkinen. Just Pulkkinen utgör tillsammans med omtalade spelgeniet Mikael Granlund det största hotet mot svenskt avancemang i afton.

JVM delas ju i år av Svt och Viasat och ikväll är det den kommersiella koncernen som sänder och detta i moderkanalen tv3. Trist för de som inte kan se matchen på grund av detta förstås, men en boost för oss som kan det eftersom det innebär att den muppige Chris Härenstam ersätts i kommentatorsbåset av den alltid inlevelsefulle Niklas Holmgren. Dessutom tycker jag att Holmgrens sidekick Challe Berglund vida överglänser den allt som oftast mellanmjölkige Micke Renberg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0