-A goalkeeper is only a goalkeeper because he can't play football (Ruud Gullit).

En del av er minns kanske det Pekka Heino-ledda Tv-programmet Röda tråden, där uppgiften bestod i att finna en gemensam nämnare utifrån ett antal bilder. Konceptet är enkelt och återvänds också med jämna och ojämna mellanrum i såväl frågesporter som i söndagsbilagornas knep & knåp-sidor. Åker ni någon gång på frågan om vad som förenar revolutionären Che Guevara, författaren Albert Camus, fysikern Niels Bohr och gamle påven Johannes Paulus II så bjuckar jag här och nu på svaret. Den gemensamma länken är ju att samtliga har en bakgrund som målvakter.

Apropå keeprar så tilldelades ju Real Madrid och Spaniens burväktarfantom Iker Casillas häromveckan IFFHS pris som världens bäste målvakt för fjärde året i följd, vilket innebär att han nu är jämsides med Gianluigi Buffon som också han fått priset fyra gånger. José Luis Chilavert, Oliver Kahn och Walter Zenga har förresten tre utmärkelser vardera.

Hade ni förresten lika mycket flyt som jag igår kväll så catchade ni också den andra Blådårarfilmen på Svt. Zlatan är ju förstås alltid Zlatan (och kanske aldrig så mycket som i denna underbara dokumentär), men allra bäst är nog ändå de etablerade rävarna Hasse Mattisson och Niclas Kindvalls ambivalenta förhållande till Rosengårdynglingens framfart. Mänsklighet när den är som tydligast. 

För övrigt anser jag att John Guidetti bör kallas upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0