Att komma till skott

Åter på min praktikplats efter en solig lunchprommis på Söder och även om vi kanske inte helt skall skriva av vintern än, så kan vi ändå konstatera att snöskyffeln kan stå tryggt i förrådet denna skottdag..:)

Etymologin bakom orden skottår och skottdag förresten? Enligt Wikipedia kommer uttrycken från något som skjutits in, det vill säga den extra dag som måste skjutas till var fjärde år för att kalendern skall kunna synkas med det så kallade tropiska året. Och skjuta sig in i en EM-trupp har ju också den omsusade John Guidetti möjlighet till ikväll eftersom hans skada på gårdagens landslagsträning tycks vara av mindre allvarlig karaktär.

Allvarligt är det dock med Daniel Majstorovics knä och frågan är om vi inte sett det sista av Maestro i landslaget i och med detta. EM är i vilket fall kört för hans del och detta innebär sannolikt att Jonas Olsson nu är väldigt nära en startplats till sommaren. Andreas Granqvist får chansen som högerback i afton och även om jag inte vill påstå att det känns klockrent på något sätt så är det förståeligt att Hamrén tittar på alternativ då kvalgivne Mikael Lustig sliter ut reservfilten i Celtic.

Sverige har förresten på tre landskamper mot Kroatien tre stycken förlsuter. Många minns säkert kvalmatcherna till 2006-VM, då kroaterna först vann på Ullevi efter att Darijo Srna överlistat Isak med en lurig frispark. I returen i Zagreb blev sedan samme Srna matchvinnare från punkten efter att Olof Mellberg lirat handboll i eget straffområde. Den tredje förlusten cashades in i en vänskapskamp 2003 och mest minnesvärt med den matchen är kanske Peter Jihdes postmatchintervju med Zlatan Ibrahimovic.


Kommentarer
Postat av: Joel

Snöskyffel på skottdagen, skjuta in i kalendern och EM-truppen. Det är som det är På spåret eller Melodikrysset.

Skulle du inte även haft med saker som att Mikael Lustig-t nog har blivit bänkad i sitt klubblag som håller till i Skottland - särskilt en dag som denna!

2012-02-29 @ 16:49:40
Postat av: Pivote

Tycker att det är rätt så olustigt att Mikael inte får någon speltid, så jag passar på den.

2012-02-29 @ 16:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0