Råsunda; är det två klipp eller...?

De av er, som liksom undertecknad, tillhör den goda delen av mänskligheten (i detta fall definierad som de som väljer att resa kollektivt) i Stockholm tar kanske med jämna mellanrum del av SL:s trafikantporträtt i tidningen Metro. Idag så är det ingen mindre än avgående förbundsordförande Lagrell som sjunger ut om sin kärlek till kollektivtrafiken. Lagrell menar att han alltid väljer att resa kollektivt när han är i stan och symboliserar detta genom att låta sig plåtas med en bussremsa i skjortfickan (!). Påstår inte att Lars-Åke far med osanning i detta case, men vill ändå påpeka att den enda gång jag stött på Lagrell var när Kalle, Fredrik och jag sprang in i honom på Frankfurts flygplats på väg till Portugal-EM 2004. Och detta alltså trots ett stundtals rätt så intensivt kollektivresande runt hans arbetsplats vid Råsunda...

Anyway, SL-intervjuaren ber honom att sammanfatta sin tid vid rodret och detta gör Lagrell genom att säga att det har varit en blandning av högt och lågt. Mer preciserat: Lågt när han tillträdde 1991 (hänvisar till allsvenskt publiksnitt) och högt nu när han avgår 2012 (hänvisar till allsvenskt publiksnitt). Dessutom påstår Lagrell att de svenska klubbarna idag är mer konkurenskraftiga än någonsin. Vad skall man säga om det? Kan Lagrell ha missat att inget svenskt lag spelat i Champions League sedan Helsingborg 2000? Kan Lagrell ha missat att våra skandinaviska grannländer Danmark och Norge ständigt lockar över allsvenska lirare med bättre villkor?

Att sedan Lagrell säger att Swedbank Arena kommer att fyllas ofta - om det går bra för landslaget; får man ta för vad det är. För vad skall mannen säga egentligen...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0