Målproduktion

Hur man än vrider och vänder på det: Det är fascinerande med mål och med målskyttar och följaktligen är det säkert fler än jag som med jämna mellanrum bläddrar igenom Text-tv-sidorna som informerar vilka lirare som är de mest produktiva ute i Europa.

Bäst av alla i de stora ligorna är, som ni säkert känner till, superfenomenen Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Messi har så här långt hittat nätat 27 gånger i ligaspelet, men det räcker faktiskt inte till mot portugisen som har gjort hela 28 mål. Nåja, nu är ju säsongen långt ifrån över och argentinaren kan åtminstone glädja sig åt att han har 7-4 i Champions League-spelet på Ronaldo.

Dessa målsnitt är ju inget annat än helt bananas och vi skulle kunna nöja oss med att de båda är helt fantastiska spelare och detta är orsaken till den sanslösa målskörden. Detta stämmer förstås delvis. De ÄR fantastiska, men det räcker inte riktigt som förklaring tycker jag. Därför skulle jag vilja ställa upp det så här:

Antagande 1A: Lionel Messi är världens bäste spelare.

Antagande 1B: Lionel Messi har världens bästa omgivning.

Antagande 2A: Cristiano Ronaldo är världens näst bäste spelare.

Antagande 2B: Cristiano Ronaldo har världens näst bästa omgivning.

Som jämförelse kan vi kort kika på de bådas målfabrikation i sina respektive landslag. Studerar vi denna statistik kan vi se att Messi gjort endast 18 mål på 65 matcher för Argentina och detta trots att det finns en och annan bra medspelare där också. Ronaldo är något vassare med 32 mål på 89 kamper, men inte heller detta är ju i närheten av hans brutala snitt i klubblaget. Nu är ju landslagsjämförelser något trickiga med tanke på att man inte alls har samma möjligheter att spela ihop lag, men något säger siffrorna helt klart.

Slutsats: För att få reda på hur stora målskyttar Messi och Ronaldo egentligen är så kan vi nog behöva få se dem i svagare klubblag för att se om de skulle klara av att leverera även där. Därför föreslår jag att Messi nästkommade sässe gör en vända i Racing Santander samtidigt som Ronaldo lämpligen joinar Sporting Gijon. DÅ skulle La Liga bli något att följa igen...:)

Nog om detta: Nu dags för Milan-Juve...!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0