En ny vår?

Klent med bloggande på sistone och orsakerna till detta är flera. Varken tid eller riktig inspiration har funnits de senaste veckorna och i och med detta har produktionen mer eller mindre avstannat. Vad som händer framöver är svårt att sia om, men möjligen kan det EM-slutspel som alltmer närmar sig dra igång knackandet igen. Vi får se helt enkelt.

Från den allsvenska upptakten gläds jag, inte helt oväntat, av Åtvidabergs anmärkningsvärda framfart. Låt gå att det är Örebro, Gais och Gefle som fått smaka på det östgötska artilleriet, men 12 mål och nio poäng på tre matcher är ändå att betrakta som skapligt bananas för nykomlingarna. Återstår att se när reaktionen kommer (för det gör den).

Ligaracen ute i Europa tänkte jag inte dra så mycket om eftersom ni säkert är väl inlästa på läget med ungefär en månad kvar av säsongen. Konstateras kan dock att Borussia Dortmund igår kväll tog ett massivt kliv mot en försvarad bundesligatitel efter att ha besgrat rivalerna Bayern München med 1-0 hemma på Westfalenstadion (som den väl alltjämt kallas av gemene dortmundare...?). Undrar ändå om inte bayrarna kan tänka sig att kompromissa bort ligatiteln detta år för möjligheten att få spela Champions League-final hemma på Allianz den 19 maj? Skall detta bli verkliget måste dock Real Madrid överkommas i semin och det blir knappast någon picknick att gå hem med detta.

Annars kan vi konstatera att svensk idrotts verkliga dokusåpa de senaste 20 åren, det vills äga Malmö IF/MIF Redhawks (ni vet väl förresten att den här bloggen, som i huvudsak handlar om klubben, är den överlägset mest besökta på denna bloggportal?) fortsätter att rulla på; nu med skatteskulder som måste betalas samtidigt som kassakistan (givetvis) ekar tom. MIF vill ha mer pengar från investeraren Hugo Stenbeck som, enligt uppgift, förbundit sig att hysta in minst 18 millar per säsong i tre år. Stenbecks advokater menar dock att detta redan är clearat eftersom finansmannen satsade drygt 61 miljoner förra året och att detta alltså skulle täcka hela treårsperioden. Vet inte vem som kommer få rätt juridiskt, men man kan ju stillsamt undra hur fan föreningen har kunnat bränna över 60 miljoner på en säsong och ändå ha tokröda siffror i bokföringen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0