Fyra på väg att bli fem

Vi kan räkna in Tyskland och Italien bland de EM-klara lagen och fan vet om inte Europa- och världsmästarna Spanien snart gör de sällskap. Förutsättningen för att ett spanskt avancemang skall bli säkrat redan i afton är att det blir seger hemma mot Liechtenstein och eftersom man har 5-0 en bit in i andra så ser det ju mer än bra ut.

Kvalkvällen har dock bjudit på en del mer uppseväckande resultat och mest notabelt är kanske att fjolårets VM-åttondelsfinalister Slovakien totalt kraschade hemma mot Armenien (0-4). Detta innebär att de två översta platserna i gruppen sannolikt går till Ryssland och Irland. De två spelade tidigare ikväll 0-0 i Moskva efter irländska hjälteinsatser av Richard Dunne och Shay Given. Självmålskungen Dunne fick ta i så pass att han blev tvungen att byta ut sin nedblodade matchtröja, men dessvärre saknade reservtröjan nummer. Som tur var så hade den irländske materialaren med sig märkpenna så efter att en femma ritats på den nya tröjan så kunde Villabacken fullfölja matchen.

Annars blev det ju en pliktskyldig svensk seger i San Marino (även om lilleputtarna alltså höll rent så länge de var lika många på planen) och när vi nu tagit in resultaten i de andra grupperna så kan vi konstatera att svenska segrar mot Finland och Holland i oktober tar oss vidare som bästa grupptvåa (eller alternativt gruppsegrare). Enkel operation på pappret. Betydligt svårare i praktiken.

...älskar förresten den ambition som Kim Källström ALLTID visar upp när han spelar fotboll. Ett föredöme för alla landets unga spelare att se upp till.

Kommentarer
Postat av: Joel

Men Armeniens skrällseger i Slovakien gör ju att de nu oväntat har chansen att nå EM. En trea hemma mot Makedonien i näst sista borta ju vara fullt rimlig och skulle i så fall öppna för en direkt avgörande match mot Irland i Dublin i sista omgången.

Ett annat "surprise package" är ju Estland som genom två otippade skalper mot Slovenien och Nordirland nu sensationellt kan ta andraplatsen i gruppen bakom Italien.

Bloggen bör uppmärksamma EM-kvalets skrälllag mer!

2011-09-07 @ 09:32:06
Postat av: Pivote

Självklart är såväl Armeniens som Estlands framfart något att spinna på. Hur kan dessa tidigare no-hopers vara med och kriga om EM-platser?



Btw: Matematiken svek mig också något igår kväll när jag räknade poängen i de olika grupperna. Naturligtvis säkrade ju också Holland avancemanget via segern i Helsingfors. 10 platser kvar att fylla upp med andra ord.

2011-09-07 @ 12:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0