I have to admit it's getting better...

Fortfarande svider Ungernmatchen rejält, men tack och lov har helgen på andra håll bjudit på betydligt trevligare fotbollsresultat. Igår eftermiddag tog nämligen Ekerö IK ytterligare ett steg mot seriesegern i mellersta fyran då brittiskt präglade Långholmen slogs tillbaka med 4-2 på Essinge IP. Hemmalaget fick förresten avsluta den heta matchen med nio man efter att sinnet runnit över hos ett par av lirarna. Hade domaren dessutom tillämpat nolltoleransregeln även för svordomar på engelska så är det tveksamt om matchen hade kunnat slutföras. Nåväl, tre poäng till Oaken och med fyra omgångar kvar så har man fyra pinnar ner till närmast jagande Järla. Notera dock att FC Krukan, ytterligare två poäng efter, har möjlighet att knappa in något på EIK, förutsatt då att de vinner sin hängmatch mot Spånga på onsdag.

Precis som under fjolårssäsongen så lyckades Degerfors IF endast bärga en enda poäng under augusti månad. Denna formdip har ju inneburit att den direkta kontakten med toppen har förlorats, men en strimma hopp går ändå att nära efter att Hammarby idag besegrats på Valla med 3-2. Samtliga DIF-mål av Peter Samuelsson som ännu en gång visade vilken ruggig boxforward han är.

Hoppas förresten att ni såg dokumentären Fotbollens sista proletärer på Svt i afton (om inte så tror jag att den ligger på Play ett tag framöver). Även om parren mellan IFK Göteborgs åttiotalslag och det svenska folkhemmet känns något twistad, så är det naturligtvis en hel mängd godsaker man bjuds på, såväl på som utanför planen. Vilka lirare och vilka personligheter Blåvitt hade!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0