Tålamod är en dygd...

Kanske är det för att han ofta jämförs med Silvio Berlusconi och dylika figurer, men Massimo Moratti har, rätt eller orätt, genom åren blivit känd som en av de mer sympatiska klubbägarna i Europa. Trots detta så är det som det är: Tålamodet är bra, men kort. 1-3-förlusten mot Novara blev slutet på Gian Piero Gasperinis Interresa och nu tar den välrenommerade Claudio Ranieri över skutan. Ranieri, med en hel rad storklubbar på CV:t, är dock kanske mer känd som en lifesaver än en vinnartränare och hans största framgångar i karriären är faktiskt två cupsegrar (med Fiorentina i Italien och Valencia i Spanien).

Ranieri var ju som bekant manager i Chelsea den första säsongen (2003-2004) efter Romans inträde på scenen och en andraplats i ligan kombat med CL-semi var förstås otillräckligt för att italienaren skulle få vara kvar 'in office'. Premisserna var nog alltför tydliga för Ranieri själv eftersom han under vårmatchen mot Charlton besvarade Charltonsupportarnas smädelser om att han skulle få sparken till sommaren med: -No, I will be sacked in may.

Annars är ju inledningen av Serie A-säsongen spännande, då inte bara Inter, utan även Milan, har drabbats av en sunkig start. I vanlig ordning har ju också Ranieris senaste klubb, Roma, börjat darrigt. Serieledare efter tre omgångar är därför, något oväntat, Genoa; förra säsongen tränade av, just det, Gian Paolo Gasperini...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0