Deja vu?

Ikväll klockan 19.45 är det alltså dags för Sverige att äntra den arena som tidigare hette Nepstadion, men som numera bär namn efter Ferenc Puskas, otvivelaktigt Ungerns främsta bollspelare genom tiderna. Ungern har ju varit en frekvent motståndare under 2000-talets kvalspel och de tre senaste matcherna i Budapest har som bekant slutat med svenska segrar. 2003 vann Sverige med 2-1 efter två Marcus Allbäck-mål och såväl 2005 som 2009 så avgjorde ju Zlatan Ibrahimovic i matchernas döende sekunder.

Den elva som media tycks vara överens om är följande: Isaksson - Lustig - Maestro - Granen - Wendt - Källström - Taco - Seb Larsson - Toivonen - Elmander - Zlatan. Mest diskussion har det varit kring wingplatserna där förstås både Emir Bajrami och Christian Wilhelmsson utmanar. Försvarslinjen tycks, i Olof Mellbergs frånvaro, mera gjuten, men det som oroar något är ju den begränsade speltiden hittills under säsongen för vissa av spelarna.

Antar att ni är väl inlästa på förutsättningarna och därmed metvetna om att en svensk viktoria i i afton innebär att möjligheten till avancemang som bästa tvåa är stor. De grupper vi närmast skall ha koll på i detta case är grupp B (Rep. Irland, Ryssland & Slovakien), F (Grekland, Kroatien & Israel), G (England & Montenegro) och H (Portugal, Danmark & Norge).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0