Enter CL...

Ok, Champions League-start i antågande och som vanligt emotser jag detta med blandade känslor. Världens bästa fotboll, javisst; men turneringen är också den definitiva symbolen för att ALLT i den moderna fotbollen handlar om pengar.

Nåväl, 32 hoppfulla klubbar på startlinjen och givetvis är FC Barcelona favoriter till att försvara sin titel från i våras. Katalanerna mjukade upp inför dagens uppsnackade premiär mot Milan med att kryssa borta mot Real Sociedad i lördags, men då satt också ett par miljarder på bänken/läktaren. Närmast att utmana Barca är sannolikt Manchester United, Real Madrid och Bayern München (som dessutom motiveras av att finalen liras på deras egen Allianz Arena), men ännu vet ingen heller var Manchester Citys gräns går den här säsongen. Varning för de ljusblå alltså.

City gör ju sitt första framträdande i de här sammanhangen, något som också gäller rumänska Otelul Galati. En snabb genomgång av truppen säger mig absolut ingenting (den enda liraren som av Transfermarkt värderas till över en miljon euro är backen Cornel Rapa som skulle gå på loss på 1,1 millar...), men på tränarbänken finns i alla fall gamle mittfältsklassikern Dorinel Munteanu. Gott så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0