Läge för ett bet på Betis?

De senaste åren har spanska La Liga som bekant varit ett (tämligen ointressant) tvåhästarsrace, där Barcelona och Real Madrid tidigt gått ifrån och lämnat kvar de andra klubbarna på den imaginära stallbacken. Absolut ingenting talar emot att vi får se ett liknande scenario även denna säsong, men vi kan ändå med glädje konstatera att de två kolosserna så här långt har trampat lite vatten; åtminstone i bortaspelet.

Ligaledare med maximal poängutdelning this far är istället nykomlingarna Real Betis efter att ha besegrat Real Zaragoza med 4-3 igår kväll. Sevillaklubben, som satsade hårt åren kring millenieskiftet, comebackar som sagt denna säsong efter ett par år i segundas träskmarker. Truppen är relativt anonym, men andalusierna har i alla fall kapitaliserat på det löjliga forwardsöverskottet i Manchester City och plockat in den gänglige paraguayanen Roque Santa Cruz på lån. Hur långt det räcker i förlängningen är svårt att sia om, men kan Betis utmana sina lokala rivaler Sevilla FC och Malaga om tabellplaceringar så får väl detta ses som klart godkänt.

Ni som är sugna på att kika in Betis in action får hålla er till tåls till på måndag, då de reser till Madrids utkanter för att försöka lura tre pinnar av Getafe. Det finns dock mycket annat att sätta tänderna i innan detta och redan ikväll bjuds det på ett par intressanta matcher. Ekerö IK åker ut till Nacka för att möta nedflyttninghotade Boo FF och en seger skulle innebära att seriesegern nästan går att ta på. Tabellen och resterande spelprogram kan beskådas här. Ett par steg högre upp i seriepyramiden kan det också bli drama ikväll, då Brommapojkarna tar emot GIF Sundsvall på Grimsta. En BP-seger här skulle innebära att Degerfors IF har ett visst slagläge inför måndagsmatchen mot Landskrona. Korsade fingrar för Västerorts Milan med andra ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0