Do you want some Lööf?

Ibland är det ju kul att på kvällstidningsmanér skoja till rubrikerna och ovanstående lina syftar givetvis på att den endast 28 år gamla Värnamotjejen Annie Lööf av en enig valberedning föreslås bli centerpartiets nye ordförande. Lööfs målsättning är (givetvis) att tydligare profilera det egna partiet (går det att föreställa sig en tillträdande partiledare som säger motsatsen?), vilket kan behövas. I Synovates opinionsmätning förra veckan hamnade centern under fyraprocentsspärren...

Föryngring i politikerleden alltså (Miljöpartiets Gustav Fridolin är ju årsbarn med Lööf) och även vänsterpartiet kan inom kort ha en snäppet fräschare feja (med all respekt för Lars Ohly...) som frontfigur. Och vi som gillar spektakulätra namn håller förstås tummarna för Rossana Dinamarca...!

Inga riktiga supercrackers innan transferfönstret bommade igen inatt, men en hel del spännande övergångar offentliggjordes i alla fall. Arsenal och Roma var inte oväntat två av de mer aktiva klubbarna medan flera av de stora elefanterna tog det mera piano. Jag har inte hunnit gå igenom hela listan med transfers, men spontant skulle jag säga att Juventus köp av Eljero Elia är ett av mest intressanta. Den trixige holländaren kan komma att bilda ett ruggigt giftigt wingpar med den hyperbegåvade serben Milos Krasic.

Har så här långt inte sett så mycket friidrotts-VM. Dels beroende på att TV-tiderna är skeva och dels beroende på att jag inte känner något större intresse. Kikade dock lite i eftermiddags och fick då se tre amerikanska guld inom loppet av en halvtimme. Jesse Williams vann höjdhoppet medan Lashinda Demus segrade på 400 meter häck efter en rasande duell mot Jamaicas Melaine Walker. Båda var favoriter som höll och några större glädjeexplosioner fick vi inte se från någon av dem. Desto roligare då att se 1500 meters-segrarinnan Jennifer Barringer-Simpson som såg närmast chockad ut efter att ha spurtat ner brittiskan Hannah England (rätt namn på rätt plats, då tjejen är från Oxford) och spanjorskan Natalia Rodriguez.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0