Det är över nu

- C'était donc, comme vous le dites, demanda Caderousse avec des yeux ardents, un diamant d'une grande valeur?
- Tout est relatif, reprit l'abbé; d'une grande valeur pour Edmond; ce diamant était estimé cinquante mille francs.


Alexandre Dumas d.ä, Greven av Monte Cristo


Pardon my french (eller 'ursäkta ordspråket' som Daniel Rydmark en gång uttryckte det...), men ni kan trots ovanstående lina vara lugna: Simon Bank har inte kapat bloggen, även om denna förekomst av fransk litteraturreferens indikerar detta.

Det som citatet understryker är att allt är relativt, vilket innebär att allting i världen har ett värde i förhållande till något annat, men också att samma sak kan värderas olika beroende på vem som gör bedömningen. När Skå igår eftermiddag, trots att de tvingades avsluta med tio man, lyckades fixa 1-1 mot Järla så blev Ekerö IK för första gången någonsin klara för spel i division 3, vilket av förklarliga skäl ledde till jubelscener hos den stora EIK-kontingenten på plats. Superroligt för klubben och alla som bidragit till att göra avancemanget möjligt förstås, men i samma stund som firandet inleddes vid Svanängens minimalistiska träläktare så förstod jag att detta inte alls betyder så mycket för mig som för många andra. En insikt som skänker perspektiv, men som samtidigt bidrar till att dämpa glädjen avsevärt. Paradoxalt värre alltså...

Nåväl, EIK klara i kavaj och några andra som kan bli det inom kort är ju Helsingborgs IF som, trots bedyranden om motsatsen, sannolikt har skumpan på kylning. En intressant parallell till Oakens avancemang är att även Helsingborg hoppas på att lokalrivalerna skall stänga butiken. MFF-poäng hemma mot AIK innebär ju att det blir guldfirande i Sundets pärla i afton.

Pärlor var det ja. På comebackalbumet Halmstads Pärlor från 1995 sjunger Gyllene Tider med vemod om att 'Det är över nu'. Och det är det ju också för Halmstads BK efter 19 raka säsonger i allsvenskan. 0-1 mot Syrianska igår blev den slutgiltiga spiken i kistan och nu väntar sannolikt en rejäl spelarflykt från HBK. Jobbigt förstås, men frågan vilken kvalité som egentligen finns hos ett gäng spelare som tillsammans lyckats skrapa ihop 14 poäng på 27 matcher?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0