Håller sviten?

Aight, ikväll är det så dags för Fabio Capellos England att försöka ända 43 years of hurt (fast jag misstänker att denna svit är aningen mer uppmärksammad här hemma än vad den är i England) mot Sverige eftersom fotbollens moderland som bekant inte lyckats besegra de svenske sedan den 22 maj 1968. Intresset för vänskapsmatchen är dock ljummet trots denna (förvisso diskutabla...) krydda. Mindre än 50 000 plåtar är sålda så risken finns att publiksiffran hamnar under de 57 897 åskådare (den lägsta siffran sedan Wembley återinvigdes 2007) som kom för att se England besegra Andorra i juni 2009; trots att denna match sammanföll med en omfattande tunnelbanestrejk i London.

1-3-förlusten 1968 var förresten en av de sista landskamperna som tusenkonstnären och legenden Putte Kock kommenterade i Svt och ett av skälen till att Kock fasades ut var att han, well, inte hade järnkoll på läget i slutet av sin kommentatorskarriär. Efter att ett par år tidigare kallat Eusebio för 'negern' (det som alltså föranledde studion i Stockholm att bokstavera Niklas, Erik, Gustav....) i samband med en kommentering, så rörde han till det big time på Wembley denna gång. Engelske strikern Alan Mullery (sedermera expert på Sky) råkade nämligen i en duell sparka svenske målvakten Sven-Gunnar Larsson i huvudet, vilket innebar att denne tvingades utgå (han ersattes förresten av Malmö FF:s Nisse Hult). Kock konstaterar att en svensk spelare blivit skadad och att ett byte genomförts, men han lyckas inte under den återstående matchtiden reda ut vare sig vem som utgått eller vem som kommit in. Effekt av detta: Tittarstorm givetvis.

...och igår blev det då klart att Christoffer Wiktorsson lämar Degerfors och istället joinar Örebro SK som Bosman. Tråkigt förstås, men också tämligen väntat. Detta innebär att 50 % av årets backfyra nu är borta, men ersättare är förhoppningsvis på väg in. Närmast i nuläget tycks AIK:s (utlånad till Väsby denna säsong) Christoffer Eriksson vara och denne säger också att Degerfors är hans huvudspår. Vad det nu kan tänkas innebära.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0