Tomt i protokollet

Några korta reflektioner efter att Sverige för fjärde gången i rad gått mållösa från en landskamp mot Danmark:

1. Jonas Olsson visade att han på allvar kan utmana Maestro om mittbacksplatsen bredvid Olof Mellberg.

2. Andreas Grankvist tycks vara Hamréns back-up-alternativ på högerbacken. Svårt att värdera hans korta inhopp förstås, men det känns inte helt klockrent om man säger så.

3. Johan Elmander fick ånyo spela bakom Zlatan Ibrahimovic i den så kallade nummer 10-positionen. Och ännu en gång med nedslående resultat. Hur resonerar Hamrén egentligen här?

4. Kanske ingen briljant insats av den unge Christian Eriksen (som mottog Danmarks motsvarighet till guldbollen tidigare i veckan) igår, men oj vilket ämne detta är! Tveklöst den mest intressanta unga spelaren i Norden.

Annars var väl resultaten i playoffen det mest intressanta på fredagskvällen och det tycks ju som både Irland och Kroatien kan börja ladda för sommarens EM efter övertygande bortasegrar. Även Tjeckien sitter i förarsätet efter att Montenegro hemmabesegrats med 2-0. Mest ovisst är det sannolikt mellan Bosnien och Portugal (som ju bekant möttes i playoff till VM för två år sedan), men notera att portugiserna alltså har favör av hemmaplan i returen.

Från ett kval till ett annat: Igår kväll/inatt lirades den tredje omgången av det långa och vindlande sydamerikanska VM-kvalet och ännu en gång gjorde Argentina sina supportrar ytterst besvikna då man bara fick 1-1 hemma mot klena Bolivia. Bara fyra poäng på tre matcher (två av dessa på hemmaplan dessutom) har det blivit för argentinarna, vilket är frapperande med tanke på de enorma spelarresurserna som finns. Bättre går de då för sommarens Copa America-segrare Uruguay som trashade Chile hemma i Montevideo med hela 4-0. Samtliga mål förresten av en av den här bloggens stora favoriter; Luis Suarez.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0