Inget att diskutera...?

Häromdagen beklagade sig allsvenskans skyttekung Mathias Ranegie över att chanserna att ta en plats i Erik Hamréns EM-trupp till sommaren tycks ytterst begränsade (det Ranegie borde gjort är förstås att ha tagit hem skytteligan redan förra året. Främst eftersom jag då satte en betydande pengasumma på detta utfall) och det är faktiskt lätt att förstå detta missmod hos Malmöanfallaren. För med drygt ett halvår kvar till avspark i Warszawa så känns stora delar av truppen redan spikad. Låt oss göra en genomgång lagdel för lagdel och se vilka alternativ som egentligen finns.

Sedan ett antal mästerskap tillbaka så är det 23 spelare som gäller och hur dessa fördelas mellan olika positioner bygger förstås på vilka resurser man har till sitt förfogande. Tre keeprar är ju legio, men sedan har förbundskaparna möjligheten att blanda godispåsen efter egen smak. Jag väljer att göra så här:

Målvakter

Andreas Isaksson
Johan Wiland
Pär Hansson

Känns givet att det blir dessa tre. Jag kan i nuläget inte se någon som helst utmanare. John Alvbåge och Eddie Gustafsson är väl de två som varit närmast de senaste åren, men det känns ändå i båda fallen långsökt.


Backar

Olof Mellberg
Daniel Majstorovic
Andreas Grankvist
Jonas Olsson
Martin Olsson
Mikael Lustig
Behrang Safari

Mittbackarna känns relativt set i nuläget även om Brügges Michael Almebäck ges chansen (han är i vilket fall i truppen...) i de kommande kamperna mot Danmark och England. Vänsterbacken tycks nu vara vikt åt Martin Olsson, men det är sannolikt att han kommer få med sig någon form av back-up och Safari verkar i nuläget värderas högre än Oscar Wendt (den sistnämnde har endast fått två fighter i Gladbach). Utmanar gör också FCK:s Pierre Bengtsson. Någon uppenbar cover till Lustig verkar inte finnas, så sannolikt kommer Sebastian Larsson få kliva ner om Rosenborgbacken av någon anledning skulle saknas.


Mittfältare

Anders Svensson
Kim Källström
Rasmus Elm
Pontus Wernbloom
Christian Wilhemsson
Sebastian Larsson
Emir Bajrami
Samuel Holmén

De sju förstnämnda är (om än mer eller mindre) solklara. Holmén är med i truppen nu, men räkna med att hans plats kommer att vara en av de som media kommer att attackera med mer spännande namn. En översyn av U21-truppen ingår ju i denna typ av research och namn det kan komma att flaggas för är bland annat Ivo Pekaski, Niclas Hult och Jiloan Hamad. Känns dock inte som någon av dem är riktigt nära ändå, men det finns ju som bekant ännu tid. Mer aktuell borde då Albin Ekdal vara om han nu lyckas ta en tröja i Cagliari. Ekdal har haft otur med skador vid tidigare uppkallningar, men är ju ett ämne av stort format.


Anfallare

Zlatan Ibrahimovic
Johan Elmander
Tobias Hysén
Ola Toivonen
Alexander Gerndt

Gerndt är väl det mest tveksamma namnet här, men gotlänningen har ändå gjort det ok det lilla han fått chansen under kvalspelet. Största faran för honom är väl att täckning i andra lagdelar prioriteras. Forwards är naturligtvis de som oftast lyfts fram i pressen (i den ständiga jakten på 'Brolinare') och förutom tidigare nämnde Ranegie så kan ju namn som Rasmus Jönsson och John Guidetti bli heta framåt vårkanten om de nu lyckas leverera under vintern. Vi får förstås inte heller glömma Markus Rosenberg och Marcus Berg som båda besitter stora kvalitéer i grunden.

Kommentarer
Postat av: Joel

Jo håller nog med - just nu. Men vis av erfarenheterna vet man ju att vissa saker kan och garanterat kommer att ändras på ett halvår. Berg och Rosenberg får ju anses befinna sig lite i skymundan för tillfället. Albin Ekdal också klart intressant för en sista mittfältsplats.

Även ett annat Italienproffs kan ju bli aktuell. Udineses Joel Ekstrand som ju faktiskt även kan spela högerback.

2011-11-10 @ 14:51:45
Postat av: Pivote

Det är nog riktigt att vi inte skall skriva av Olof Lundh-kopian Ekstrand helt eftersom det som sagt är klent med hb-alternativ. Handlar väl oxå här till stor del om hur mkt speltid han får under vintern.

2011-11-10 @ 15:41:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0