Klimax

Den europeiska fotbollssäsongen närmar sig sitt klimax, men ni som tror att det hela tar slut i och med Champions League-finalen på Wembley på lördag kväll har förstås helt fel. I England avslutas säsongen traditionellt med de tre playoffmatcherna, vilka spelas lördag-måndag. Normalt sett så hostar ju Wembley alla matcherna, men eftersom den är upptagen så får Stevenage-Torquay (kval till League 1) & Huddersfield-Peterborugh (kval till Championship) i stället spelas på Old Trafford. När Swansea och Reading drabbar samman på måndag är det dock nationalarenan som gäller, så man får väl hoppas att Messi & co inte sparkar sönder mattan alltför mycket.

De flesta stora ligorna är ju färdigspelade, men Ligue 1 i Frankrike avslutas först på söndag. Lille är ju klara mästare, men i botten väntar en rasande dramatisk strid då inte mindre än 7 lag riskerar att ramla ner på nedflyttningsplats. Sämst läge inför slutomgången har Petter Hanssons Monaco som trots 44 inspelade pinnar (tumregen är ju att 40 skall räcka till ett nytt kontrakt i en 20-lagsserie) för närvarande ligger på 18:e plats.

...och apropå Frankrike. En CL-final har ju redan spelats och där blev det fransk seger i och med att Lotta Schelins Lyon besegrade Turbine Potsdam på Craven Cottage med 2-0 igår kväll.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0