Livet är rättvist...

FC Barcelona är ännu en gång Champions League-mästare och ingen ifrågasätter väl egentligen att det är kontinentens bästa lag som också står som slutsegrare i den finaste av klubbturneringar. Det är nu också läge att fundera på om inte Xavi, Iniesta, Puyol m.fl. som varit med och vunnit EM, VM & tre CL-titlar (plus en massa domestic godis) nu måste räknas som några av de mest meriterade spelarna i fotbollshistorien. Det är väl närmast Franz Beckenbauer, Gerd Müller och några av deras 70-talspolare som lirar i samma division.

...och att den cancerdrabbade vänsterbacken Eric Abidal fick lyfta pokalen först var förstås fint och självklart kommer detta att bli en framtida triviafråga.

Den europeiska säsongen är ju långt ifrån slut i och med detta, men visst börjar ett visst fokus i media nu riktas mot tänkbara transfers. Från svensk horisont har vi redan kunnat konstatera att Johan Elmander har lyckats sy in ett (sannolikt sista) fett kontrakt med Galatasaray. Annars är det ju Sebastian Larsson som det talas mest om, då Eskilstunasonen redan nu är bortplockad från nedflyttade Birminghams trupp. Fortsättning i PL eller flytt någon annanstans?

En av de mest intressanta spelarna i övrigt är den 20-årige belgaren Eden Hazard (läckert namn dessutom!) i franska mästarlaget Lille. Det tekniska kvicksilvret värderas av Transfermarkt till inte mindre än 22.5 miljoner Euro...

Kommentarer
Postat av: Cunelius

Inte bara kontinentens bästa lag, va'? Bra analyser som vanligt annars!

2011-05-29 @ 20:30:06
Postat av: Pivote

Nej, det är förstås osannolikt att något av de sydamerikanska lagen skulle kunna matcha Barca, men eftersom turneringen bara är öppen för europeiska lag så går det ju egentligen inte att säga mer...:)

2011-05-30 @ 11:11:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0