Kejsaren av Portugallien

Tror att det var Svensk Elitfotbolls Tommy Theorin som, i ett försök att bumpa den nu insomnade Royal League, hävdade att UEFA-cupen i och med Champions Leagues utökning blivit tämligen urvattnad.  Slog kanske lite fel då med tanke på att de svenska lagen inte på länge rosat marknaden i heller den turneringen. Men kanske var Theorin lite rätt ute ändå, för det känns ju inte riktigt som det är något superdrag kring kvällens helportugisiska final i Europa League (som det ju heter numera). Den största snackisen är kanske den unge Portotränaren André Villas-Boas som dubbats till "den nye Mourinho". Enligt uppgift står de europeiska storklubbarna i kö för 33-åringens namnteckning.

Derbykaraktär över matchen alltså eftersom Porto och Braga bara ligger ca 10 mil ifrån varandra. Matchen spelas dock på Croke Park, monsterarenan i Dublin, som först för ett par år sedan öppnades upp för vanlig fotboll. Tidigare var det ju endast de irländska nationalidrotterna hurling och gaelic football som tilläts på arenan.

Btw: Nytt härligt Nittileaks med Filip & Fredrik i måndags. Året 1995 behandlades och låtlistan från programmet innehåller i stort sett bara classics...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0