Genom ett regnigt Europa

På ett av mina föräldrars blandband som brukade spelas i bilen när jag var barn fanns (av något oklar anledning) Tomas Ledin-låten Genom ett regnigt Europa. Kom och tänka på låten efter att först ha sett Barcelona säkra CL-finalplatsen mot Real i hällregnet på Camp Nou i tisdags och igår kväll sett Man United enkelt cruisa till totala 6-1 mot Schalke i vätan på Old Trafford.

Tror ändå att vi kan slå fast att det är säsongens två bästa lag som drabbar samman på Wembley den 28 maj och det finns faktiskt några poänger i och med att det är just Barcelona och Manchester United som gör upp i London:

-Båda lagen har tre titlar i Champions League/mästarcupen och vinnarna kliver alltså upp på fyra och tangerar därmed Bayern Münchens och Ajax antal titlar, även om Real Madrid (9), AC Milan (7) och Liverpool (5) också fortsatt kommer att vara vassare.

-Båda lagen vann sina första respektive Europacuptitlar på just Wembley. Manchester United 1968, då man hade bland annat Bobby Charlton och George Best i laget (men inte Denis Law, den tredje delen av "the holy trinity", som var skadad). Barcelona 1992, då Ronald Koemans mäktiga frispark sänkte Roberto Mancinis och Attilio Lombardos Sampdoria.

-De två har tidigare möts i två internationella finaler. 1991 vann Man United cupvinnarcupen tack vare två finalmål av Mark Hughes och för två år sedan vann, som ni kanske minns, Barca med 2-0 i CL efter att Samuel Etoó och Lionel Messi stått för målen.


Till sist:

Gillar: Filip och Fredriks podcast. Idag behandlar de (inte helt oväntat) en viss Usama Bin Laden på sitt alldeles egna sätt.

Gillar inte: Att den trevliga receptionstjejen på mitt gym tycks ha blivit borttradad...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0