Nemas problemas...

Johan Elmander recenserade i efter matchen-intervjun den svenska insatsen som fantastisk och även om detta kändes som en monumental överdrift så var 4-1 i Chisinau både enklare och behagligare än vad jag hade väntat mig. För efter det tidiga ribbskottet från den lurige Suvarov kunde ju Sverige via ett par enkla mål (moldavkeepern Namasco som storspelade på Råsunda agerade betydligt korpigare igår kväll) relativt lugnt gå hem med de tre poängen.

Det torde redan nu stå klart för de flesta att vice världsmästarna Holland inte kommer att låta sig fångas in så enkelt. Inte ens om Sverige skulle sopa rent resten så är det säkert att vi kan klippa de orangea. Med andra ord så har snacket om bästa grupptvåa (vilken går direkt till EM. Resterande tvåor play-offar) redan kommit igång och lite hjälp på vägen bjöds i och med att England och Schweiz för en stund sedan lirade 2-2 på Wembley. Schweizarna hade förresten ledningen med 2-0 efter två finurliga frisparksmål av Bayer Leverkusens Tranquillo Barnetta. Detta resultat innebär att Montenegro ikväll kan gå till gruppledning, förutsatt att Bulgarien besegras hemma i Podgorica.

I den löjligt jämna superettan är förresten IK Brage ny ligaetta efter att Åtvidaberg i eftermiddags fått åka hem tomhänta från Domnarsvallen. Matchens endå mål prickades in av den långe strikern Johan Eklund och detta innebär alltså att Borlängeborna kan fira lördagskväll som serieledare. Imorgon har dock både Assyriska och Degerfors möjlighet att passera masarna i tabelltoppen.

Slökikar just nu på Diamond League-friidrott från Eugene, Oregon (där två omdiskuterade starter görs av Justin Gatlin & Caster Semenya) och noterar att amerikanerna även på de kortare distanserna kör på gammalt hederligt målsnöre. Läckert att se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0