Direct style

Om ni inte har insett det än så säger jag det nu: När fotbolls-VM avgörs i Brasilien 2014 så kommer förväntningarna på värdnationen att vara monstruöst stora (hur många miljoner dollar Nike kommer att mala ner i reklamfilmer med brassestjärnorna går nästan inte att föreställa sig). Världens bästa fotbollsnation bara måste bärga guldet på hemmaplan om tre år. Riktigt lika stort favorittryck vilar inte på Tysklands damer inför hemma-VM, men långt ifrån är det inte. Och tacka för det: Tyskland har ju fem raka EM-guld och två raka VM-guld i bagaget. Den enda turneringen på senare år som de inte vunnit är OS 2008, då Pia Sundhages USA knep guldmedaljerna. Med detta som utgångspunkt var det förstås av vikt att få en bra start och det blev också seger i premiären mot Kanada inför ett utsålt Olympiastadion i Berlin. Lite nerv i slutminuterna dock efter att Kanadas stjärna Sinclair frisparksreducerat tio minuter från slutet, men på det hela taget var matchen en uppvisning av de mycket direkt spelande tyskorna.

Lika direkt är inte alltid den superbegåvade babyfejan Giovani Dos Santos, men hans 4-2-mål mot USA i Gold Cup-finalen bar sannerligen artistens signum! Fotbollsgodis de luxe!

Efter att Degerfors åkt dit med 0-4 mot Falkenberg i onsdags (för övrigt första gången DIF blivit poänglösa mot halläningarna) så studsade man tillbaka och körde över Brage med hela 5-0 på Valla igår eftermiddag. Och eftersom superettan är en serie helt utan logik så behåller DIF serieledningen även efter kvällens match i Södertälje, då Qviding efter 13 segerlösa fighter mycket oväntat 1-0-besegrade Assyriska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0