Upside down

Avståndet till elefanterna Barcelona och Real Madrid är givetvis enormt, men solkustens stolthet (?) Malaga CF gör i alla fall en rejäl satsning under Qatarägaren Shejk Abdallah Ben Nasser Al-Thani. Nu rapporteras det att 50-faldige landslagsmannen Joaquin ansluter från Valencia för ett antal miljoner euro. Tidigare i sommar har ju också Ruud Van Nistelrooy, Joris Mathijsen och Jeremy Toulalan kritat på för andalusierna och dessutom har man lyckats knyta den argentinske talangen Diego Buonanotte till sig. Lägg till detta att bland annat Martin Demichelis, Enzo Maresca och Julio Baptista signade i vintras och ni har en hel tunna med begåvning att ösa ur. Mannen som skall skapa en enhet av det hela är förresten den väldressade chilenaren Manuel Pellegrini som vi känner igen från Villarreal och Real Madrid.

Något har hänt med Svt Texts sportsidor. Normalt är ju detta en stabil och pålitlig informationskälla (benämningen 'tattarinternet' har tidigare känts såväl inkorrekt som missvisande), men på senare tid tycker jag nästan att det har varit mer fel än rätt. Visst kan man köpa ett och annat syftningsfel i stridens hetta och att rubrikerna ofta är simplistiska ('Luleå straffade Brynäs'...), men någonstans måste det finnas en lägstanivå både språkligt och innehållsmässigt och denna har man, enligt min mening, inte regelbundet lyckats nå på sistone.

I rätt så kraftig uppförsbacke befinner sig också Saab. Det är knappast Petters Det går bra nu som liras i sytyrelserummet för pengar rullar inte alls in som de ska för den svenska biltillverkaren. Tusentals medarbetare har blivt utan paycheck i midsommar och frågan är om lösningen på problemet är att släppa in den omdiskuterade ryske oligarken Vladimir Antonov som delägare? Fortsättning följer med säkerhet.

Det allra säkraste tecknet på att världen är i oordning är dock ändå när ett Tom Prahl-coachat lag släpper in sju (7!) mål i en allsvensk match...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0