To be continued

Stort drama två kvällar i rad i U21-EM, då semifinalplatserna skulle fördelas. I lördags chockades ju Danmark av Island, vilket innebar att Vitryssland kunde ta sig vidare trots 0-3-torsk mot Schweiz. Vitryssland, Island och Danmark slutade förresten alla på tre poäng och med målskillnaden 3-5. Jämnt värre med andra ord.

I den andra gruppen stod avancemanget igår kväll mellan England och Tjeckien och när Danny Welbeck kastade sig fram och nickade in Daniel Sturridges cross med kvarten kvar så såg Stuart Pearce mannar ut att vara på väg mot semi. Tjeckerna vände dock genom sena mål av inhopparna Jan Chramosta och Tomas Pekhart och får därmed det tvivelaktiga nöjet att gå upp mot de imponerande schweizarna på onsdag. Spanien cruisade samtidigt enkelt fram till gruppsegern via 3-0 mot Ukraina och möter därmed Vitryssland i sin semifinal. Elimineringen av engelsmännen tvingar förresten fram en inofficiell bronsmatch (precis som i stora EM lirar man inte om bronsbleckan) innan finalen på söndag. Detta på grund av att de tre återstående europeiska OS-platserna skall fördelas. Eftersom OS nästa år som bekant arrangeras i London så är England, i egenskap av värdnation, redan kvalificerat.

Blev dessvärre förhindrad att se El derbi i mellersta fyran i lördags, men av de rapporterna jag tagit del av så tycks det som att Skås 2-0-seger var i sin ordning. Kul för de gulgröna att få vinna mot ärkerivalerna Ekerö. Enligt uppgift så har detta inte skett i seriesammanhang sedan 1986 eller något liknande så det kanske var på tiden ändå. Trots förlusten så behåller EIK serieledningen och möjlighet att försvara denna ges på onsdag, då numera Robert Laul-lösa (tror jag iaf) Vasasällskapet kommer till Träkan.

Serieledning var det ja. Även Degerfors IF befinner sig ju i denna position efter att Brommapojkarna 1-0-besegrats på Valla i lördags. Visst ser det lovande ut för DIF så här långt, men som vi alla vet kan det vända fort. Nästa svåra hinder är Falkenberg borta på onsdag. Dessutom riskerar Degen att tappa såväl duktige mittbacken Christoffer Wiktorsson (utgående kontrakt) som speedige wingern Christophe Lallet under sommarfönstret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0