Spanska sjukan

Ni minns kanske när dansken Ole Mörch skulle förvandla Trelleborgs brunkiga tjongare till finlirande pasningsekvilibrister? Om ni minns det så kommer ni kanske också ihåg hur det gick? Mörch lyckades inte sälja in sina idéer och Trelleborg hängdes av tidigt (var det 2001?). Det hjälpte inte att göra en hard reset med nygamle tränaren Alf Westerberg (vilket föranledde rubrikmakarna att växla från 'det ser mörkt ut' till 'Westerbergeffekt'), utan skånelaget åkte ur. En liknande transformation har Halmstads BK gett sig på inför denna sässe i och med anställningen av katalanen Josep Clotet Ruiz. Dessutom plockade man in ett gäng spanska lirare för att tillse att övergången till tiki-taca skulle bli så smooth som möjligt. Resultatet så här långt är nedslående. Blir det förlust i halvderbyt mot Helsingborg ikväll så är det sju pinnar upp till kvalplats för HBK. Förresten exakt det antalet poäng man hittills lyckats skrapa ihop. Halmstad, som näst efter IFK Göteborg, är det lag i årets allsvenska som varit i högsta serien längst.

Imorgon kliver då de svenska damerna in i VM-turneringen och för första gången någonsin ställs man mot Colombia.  Sverige repade ju med 2-0 i Göteborg mot Colombias latinamerikanska kusiner från Mexiko och känslan är väl att detta en match man bör vinna om avancemang från gruppspelet skall vara rimligt. Öppningsmatcher i VM har dock historiskt sett inte alls varit damlandslagets likör. På fem tidigare försök har endast en poäng bärgats. Detta mot Nigeria för fyra år sedan. Trendbrott imorgon förhoppningsvis...

Ännu saknas organisation och lirare, men till hösten har åter Manitobas huvudstad Winnipeg ett lag i NHL. Och visst känns det härligt att de även nu kommer att använda namnet Jets? Dessvärre är det för sent att hoppas på en återförening av förstalinan Tkachuk-Zhamnov-Selänne (de två förstnämnda har hängt upp rören), men man kan inte få allt. Var förresten nere i förrådet för en stund sedan och lyckades, i jakten på gummistövlar och flytväst, också gräva fram denna:


Fynd i förrådet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0