Parlez-vous français?

En av nykomlingarna i franska Ligue 1 den kommande säsongen är FCO Dijon och vid en truppgenomgång kan man upptäcka att de faktiskt har såväl Drogba som Malouda i truppen. Det är dock inte de två Chelseastjärnorna som tröttnat på Romans miljarder, utan det är deras respektive småbröder, Freddy Drogba och Lesly Malouda som skall försöka försöka fixa nytt kontrakt åt klubben från senapsstaden.

Inte bara Dijon är nya, utan även det korsikanska hisslaget Ajaccio gör comeback efter några säsonger i tvåan. Hoppet att denna sejour i finrummet skall bli mer än ettårig ställs till stor del till mexikanske landslagskeepern Guillermo Ochoa som joinar från America.

Den mest spännande av de tre nykomlingarna är annnars Evian Thonon Gaillard FC (kort: Evian). Klubben, som är en sammanslagning av flera föreningar från orter söder om Genevesjön, har på några år plöjt genom det franska seriesystemet och gör till hösten debut i högstaligan. Ett av alpklubbens problem på senare år har varit att hitta en arena som kunnat matcha kvaliteten på laget och inför förra säsongen ansökte man om att få lira sina hemmamatcher i Geneve. UEFA tyckte dock inte att detta var någon kanonidé, så istället hamnade man i närliggande skidorten Annecy (häromveckan snuvade på vinter-OS 2018). Spelartruppen i Evian består säkerligen av en och annan vattenbärare (några enkla poäng får man faktiskt ta...), men viss stjärnglans finnes också. Brassemittbacken Cacapa, bekant från Lyon och Newcastle, förväntas hålla ihop försvaret medan Tomas Nordahl-favoriten Sidney Govou skall se till att det händer saker framåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0