'One nil to the damlandslag'

'One nil to the Arsenal' är, som ni säkert vet, en klassisk saying bland supportrar till Londonklubben. Givetvis åsyftande på The Gunners (tidigare iaf) påstådda rykte som ett målsnålt och tråkigt, men också ytterst svårslaget lag. Hur väl detta uttryck kan appliceras på det svenska damlandslaget kan diskuteras, men efter att såväl Colombia som Nordkorea besegrats med 1-0 så är ju i alla fall svenskorna mycket nära kvartsfinalspel. Fyran utropade förstås i sin sändning att avancemanget är klart i och med de två segrarna, men glömde naturligtvis bort att tre lag kan sluta på sex pinnar i slutändan (Sverige samt Colombia och USA, vilka drabbar samman om en stund). Matchvinnare mot koreanskorna i eftermiddags blev förresten Lisa Dahlkvist, dotter till AIK- och ÖSK-ikonen Sven 'Dala' Dahlkvist.

Förbundskapare Dennerby kör förresten i Hamrénsk anda på snidig kostym och välstruken skjorta på tränarbänken, men bör nog också försöka leta fram rakprylarna, då hans flerdagarsstubb, trots finkläderna, ger honom en ganska alkig appearance...

Under säsong är det ju numera Viasat som innehar det mesta av makten och härligheten i och med sina rättigheter. På sommaren twistas emellertid detta något och Canal plus har för tillfället kanske den bästa rättighetshanden i och med att de bjuckar på både Wimbledonavslutning och Copa America-upptakt denna helg. Copa America inleddes ju förresten med en rätt så präktig överraskning i och med att värdnationen Argentina fick nöja sig med 1-1 mot underdogen Bolivia. Förväntningarna på albiceleste är av förklarliga skäl stora med tanke på kvaliteten på lirarna, men också på grund av att Argentina inte lyckats vinna något internationellt (de vann förvisso OS både 2004 & 2008, men det räknas inte riktigt) på 18 år. 1993 vann man just Copan efter att en viss Gabriel Batistuta avgjort finalen mot Mexiko med två mål.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0