Game over

Sommarbesök på Stora Valla i Degerfors igår eftermiddag och detta förenat med helt ok väder (halvskakigt när vi åkte från Örebro, men självfallet var skyarna mindre tunga på den värmländska sidan av Kilsbergen...), trevligt sällskap, en fin publiksiffra och bra DIF-spel. Det var liksom bara en sak som fattades...

För det blev ju Giffarna från Sundsvall som gick hem med de tre poängen efter att AIK-lånet Pontus Engblom avgjort matchen med sina två mål. Degerfors spelade bättre än vad jag sett de göra tidigare under sässen, men saknar utan Peter Samuelsson (som förvisso kom in sista 20) den tyngd framåt som behövs i den här typen av matcher. DIF borde dock fått med sig minst en pinne och när lagkapten Solberg avslutade från nära håll på övertid så borde också kvitteringen kommit. Istället reflexade Naurin i GIF-målet och Engblom kunde på den efterföljande kontringen stänga matchen med ett mål i närmast öppen kasse.

Jag skall erkänna att jag inte har någon vidare koll på hur arbetsförmedlingen fungerar i Argentina, men en som snart lär ha det är förbundskaparen Sergio Batista. Detta efter att värdnationen sensationellt kraschat ut redan i Copa Americas kvartsfinal. Carlos Tevez blev straffsyndare och till slut kunde den långhårige Uruguaybacken Martin Caceres (för övrigt en superkandidat till en topplacering på min favoritlirarlista) besegla Argentinas öde. Ny besvikelse för Argentina som inte får till det trots den uppenbara kvaliteten på spelarna. Lionel Messi, 100 mål på 108 matcher de två senaste Barcasäsongerna, lämnar exempelvis återigen ett mästerskap med en nolla i kolumnen för gjorda mål. Hur förklarar man sådant?

Hursom, Uruguay vidare, och i semifinalen väntar lite överraskande Peru. Detta efter att peruanerna 2-0-besegrat Colombia efter förlängning. Colombianerna imponerade i gruppspelet, men nådde inte samma nivå när det verkligen gällde. Den omtalade Portoanfallaren Radamel Falcao utmärkte sig mest genom att skicka en straff utanför och även om både Freddy Guarin och Dayro Moreno hade ett par farliga avslut så var det Peru som var spetsigast i de avgörande lägena. Varsitt poweravslut av Carlos Lobaton och Jorge Vargas säkrade segern för Peru, som trots att de saknar stjärnorna Jefferson Farfan och Claudio Pizarro, nu nått sin största framgång på nästan 30 år.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0