På tröskeln till Europa

Andorras Santa Coloma och San Marinos Tre Fiori är förvisso redan ute ur leken (Dudelange från Luxemburg och Valletta FC från Malta blev för svåra i första rundan) , men ikväll inleds marschen mot miljonerna för ett knippe av de europeiska mästarlagen, då den andra kvalomgången till Champions League inleds. Dessa inledande omgångar sätter vissa prov på geografikunskaperna och ett av de nyaste tillskotten på den internationella scenen är montenegrinska FK Mogren (!) som i afton tar sig an Litex Lovech från Bulgarien hemma i Podgorica. Tränaren Branislav Milicic hämtar inspiration från EM-kvalet där Montenegro tagit fyra av sex pinnar i de två matcherna mot Bulgarien, men eftersom Mogren förlorat inte mindre än sex spelare från mästarlaget så kliver man ändå in som rejäla underhundar mot bulgarerna. Imorgon är det så dags för Malmö FF att ta emot Torshavn på Swedbank Stadion och faktiskt har inte de svenska mästarna blivit alltför brandskattade inför Europaäventyret så vissa möjligheter finns kanske. Och de färöiska mästarna skall man väl i vilket fall kunna fixa?

Ett tag sedan det var några 'lika som bär' i bloggen så idag vi kör vi två stycken. I den första ser vi tidigare St Louis-, Philadelphia- och Carolinaforwarden Rod Brind'amour, nedan förresten med Frank J. Selke trophy, priset som utdelas till NHL:s bäste defensive forward. Brind'amour vann priset såväl 2006 som 2007. 2006 blev hans Carolina Hurricanes ju desstom Stanley Cup-mästare. Hans dubbelgångare är förstås Liverpoolikonen Robbie Fowler. Fowler som i dagarna förresten tecknat på för thailändska Muang Thong United (ytterligare ett härligt lagnamn!).

Joseph Marcell är kanske inget 'household name', men många av oss som är uppväxta under nittiotalet minns honom som den engelske butlern Geoffrey i superlegendariska sitcomen Fresh Prince in Bel Air. Och helt olik Real Madrids och Frankrikes mittfältsdynamo Lassana Diarra är han väl inte?


Rod & Robbie


Geoffrey & Lass

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0