Henrik Larsson to go?

Måndagkvällens tre matcher i superettan innebär att serien nu vänt och att 16 omgångar är spelade, undantaget hängmatchen GIF Sundsvall-Falkenberg. Det är en överdrift att påstå att vi inte vet mer om utgången av serien nu än vad vi visste vid säsongsstarten i april, men långt därifrån är det inte.

Ängelholms FF toppar ju, kanske något överrraskande, serien med sina 29 poäng. Imponerande trea i Ljungskile i lördags och inga moln synes i nuläget över nordvästskåningarna (men i närliggande Båstad regnade det iofs ordentligt i samband med Swedish Open-finalen igår...). Dock har den unge skyttekungen Sebastian Anderssons framfart (10 av lagets 24 mål) inte gått obemärkt förbi och risken finns förstås att en konsument högre upp i näringskedjan agerar redan under sommaren.

Den andra allsvenska plasten besitts för närvarande av Åtvidabergs FF. Detta trots att man ikväll tappade en 2-0-ledning mot BP på Grimsta och fick återvända hem till Östergötland med endast en pinne. Överlägsen skillnad innebär ändå att man kravlar sig förbi Degerfors, som i sin tur för närvarande befäster kvalplatsen.

Sedan följer ett helt koppel med lag och mellan Brommapojkarna, precis under det övre kvalstrecket, och Ljungskile, precis över det undre, skiljer det endast fem poäng. Detta innebär att många fortfarande ser sin chans att blanda sig i snacket. Hetast för närvarande är kanske de två lagen med en match i handen, nämligen GIF Sundsvall och Falkenberg. I den andra änden av formtabellen hittar vi Assyriska som har haft det motigt med målskyttet sedan Rikard Norling lämnade för MFF. Tre raka förluster har det blivit för Södertäljelaget (Qviding hemma följt av back-to-back-torskar mot Värnamo), men ändå är man bara en ynka poäng från promotionplatsen.

I tabellens bottenskikt återfinns som väntat seriens tre nykomlingar, men också Landskrona Bois som under Henrik Larssons ledning inte fått ordning på liret. Många skador sägs vara förklaringen, men frågan är hur mycket förtroendekapital helsingborgaren Larsson egentligen har i grannstaden om flirten med nedflyttningsstrecket fortsätter?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0