What ever happened to...?

Temat i rubriken återkommer som ni kanske vet med ojämna mellanrum inom sportjournalistiken. Rikets ledande skribent i genren är kanske tidigare Expressenjournalisten Petter Karlsson som i flera böcker har scoutat gamla Tipsextrahjältar och andra fotbollsprofiler. Har funderat lite på att köra något liknande i mindre skala i bloggen (vad hände egentligen med Björn Wirdheim, testföraren som skulle bli förste svensk i F1 sedan Lill-Lövis? Vad hände med Mattias Ghansah, killen som slog svenskt rekord i längdhopp som 16-åring?), men ser att Nwt, åtminstone delvis, har förekommit mig. Förra lördagen inleddes en artikelserie om Degerfors cupvinnande lag från 1993. Först ut var Tomas "Hulån" Olsson och i dagens tidning porträtteras ingen mindre än Ulf Ottosson!

I morse inleddes licensjakten på varg och enligt uppgift var vid lunchtid nio djur fällda. Motivet till jakten är ju att man misstänker att den svenska vargstammen är degenererad, men faktum är att ingen av de 28 vargar som sköts i fjol uppvisade några sådana tecken. Reaktionerna från EU mot beslutet att ändå genomföra jakten är högst förståeliga.

Sprintarna är i tjeckiska Liberec i helgen för att göra upp om platserna till VM. På herrsidan bör Emil Jönsson och Marcus Hellner vara tämligen givna (ingen av dem medverkar vid helgens tävlingar) och efter dessa två så har kanske den långe Jesper Modin varit den jämnaste åkaren. Den fjärde platsen känns öppen, men jag hoppas på Mats Larsson som, förutom att han verkar åka bra idag, också har skidvärldens utan tvekan grymmaste helskägg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0