To be continued...

Vi lever i en globaliserad värld och ett säkert tecken på detta fick vi när klassiska Dakarrallyts första riktiga etapp kördes idag. I Argentina...

För en del människor är januari årets mest intressanta fotbollsmånad. Inte för att den bjuder på potentiellt ligaavgörande matcher, utan för att den innebär att ett visst fönster slås upp och det är möjligt för klubbarna att köpa/låna (eller göra sig av med...) den spelaren eller de spelarna som skall göra skillnaden. Nu är det förstås sällan så det blir, men världen är ju som sagt inte bara globaliserad, utan den är också genomkapitalistisk, vilket jag tror bidrar till denna enorma fascination kring transfers.

...men några intressanta övergångar blir nog av och dagens hetaste story verkar vara Denni Avdics eventuella transfer till Werder Bremen. Blir spännande att följa, då Avdic nämns som ersättare till flyktade portugisen Hugo Almeida (Besiktas). Jag har tidigare uttryckt en viss tveksamhet inför Avdics kapacitet att breaka också på den internationella scenen, men ingen skulle bli gladare än jag (eller, det är förstås inte sant, men ni fattar vad jag menar...) om den Huskvarnabördige strikern skulle lyckas i Tyskland.

Mellandagarna fortsätter bjuda på god idrottsunderhållning och förutom vidare raffel i Premier League (3-3 mellan Cheslea och Aston Villa i en vild match i eftermiddags) så kan vi kommande dagar se fram emot fortsättningen av Tour de Ski (även om årets program dessvärre helt saknar individuella starter bortsett från prologen) samt upplösningen av JVM-hockeyn. Efter att ha besegrat Kanada på nyårsafton så ser det ljust ut för de svenske som imorgon kväll lirar semi mot antingen Ryssland eller Finland. Som bekant har ju Sverige endast lyckas vinna turneringen en enda gång tidigare, nämligen 1981, då bland annat Roger "Bullen" Hägglund, tvillingarna Peter & Patrik Sundström samt Djurgårdslegenden Jens Öhling ingick i laget. Uttagen som center i all star-team blev förresten Jan Erixon, vars som Tim är med i årets lag.






Kommentarer
Postat av: Joel W

"Den Huskvarnabördige strikern". Du verkar ha lyssnat på mina berättelser om hur varje TT-text om Avdic behandlas på Jönköpings-Posten...

2011-01-03 @ 01:29:08
Postat av: Pivote

Moderföreningar och hemorter förtjänar alltid uppmärksamhet, men visst kan det lätt slå över i lokalpatriotism inom dylika sfärer. Jag tror förresten att också detta är ett tydligt globaliseringstecken i kategorin -titta, vi är med i världen och vi är dessutom viktiga:-)

2011-01-03 @ 20:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0