Folket har sagt sitt...

Dagens heta potatis är onekligen utdelningen av Jerringpriset, vilket som bekant tillföll Therese Alshammar igår kväll. Idag snackas det om att simförbundet uppmanat sina medlemmar att massrösta på Tessan och kanske är det så, jag vet inte. En del reagerar också på att Zlatan Ibrahimovic, landets mest populäre idrottare enligt merparten av de undersökningar som genomförts inte ens nominerats denna gång. Min teori är att Radiosporten (och eventuellt övriga inblandade) vill undvika en hegemoni i stil med den Magdalena Forsberg upprättade under det sena 90-talet. Om Zlatan var nominerad varje år så skulle han sannolikt också vinna varje år, eftersom han är den överlägset mest populära idrottaren i den mest populära idrotten. Man får helt enkelt fråga sig vad priset egentligen skall representera.

Sedan är det förstås inget snack om att Therese Alshammar förtjänar att prisas. Tjejen har ju för guds skull varit i världstoppen i nästan 20 år. Och det är overkligt länge i simning.

En fråga vi ännu inte fått svar på är vem som skall pryda den nya 200-lappen som lanseras senare i år (ett märkligt beslut om ni frågar mig, men sedan är jag ju oxå rätt så negativt inställd till kontanter öht) och också i denna diskussion förekommer faktiskt herr Ibrahimovic. I nuläget ger Unibet 75 gånger smeten för Milananfallaren på sedeln. Huvudfavoriter i dagsläget är dock Astrid Lindgren (2.65), Margaretha Krook (6.00) och Gustav III (7.00). Också Alfred Nobel (8.00) och Karin Boye (10.00) är med i snacket. Finns det rent av en öppning för att det kan bli en person på varje sida precis som på femhundralappen (vilken ju pryds av Christopher Polhem & Karl XI)?

En klassisk idrottsbegivenhet under januari är ju Australian open och en riktig kalasmatch bjöds redan i första omgången när den mycket kapable argentinaren David Nalbandian till slut fightade ner hemmahoppet och tidigare världsettan Lleyton Hewitt (numera rankad 54:a) med 9-7 i femte efter nästan fem timmars spel. Tungt för Australien som i likhet med Sverige har förlorat sin ställning som en av de starkaste tennisnationerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0