Giant killing feat!

Idag började ju världens äldsta fotbollsturnering på riktigt (egentligen drar ju liret igång redan under sommaren, då publag och liknande inleder sin quest mot Wembley) i och med att Premier League- och Championshiplagen gick in i FA-cupen och även om tävlingens överraskningsfaktor ofta överskattas (frånsett Portsmouths viktoria 2008 så har the big four tagit hem samtliga titlar de senaste 15 åren) så brukar just tredjerundan kunna bjuda på en och annan skräll. Inget undantag idag och man kan ju stillsamt undra hur tongångarna går uppe i nordost efter lördagens resultat. Detta på grund av att:

PL-sexan Sunderland förlorade sin blott andra hemmamatch för säsongen och detta mot numera svensklösa Notts County (division 2/League 1). Trots Darren Bent och Asamoah Gyan i anfallet blev det stryk med 1-2. En av Countys matchvinnare var för övrigt tidigare Coventry- och West Brom-anfallaren Lee Hughes.

Sunderlands ärkerival Newcastle hade inte mycket större lycka. 1-3-torsk borta mot strugglande division 3-gänget Stevenage Boro blev det för Toon och beslutet att göra sig av med fjolårets succémanger Chris Hughton har uppenbarligen inte gett avsedd effekt.

Middlesbrough, den tredje storklubben (eller för att citera Harry Pearson i boken The Far Corner: the Boro, who could more accurately be described as "definitely larger than average, but not in a way that is immediately obvious") i nordost, har haft en slitig säsong så här långt och inte blev det bättre av att man föll 1-2 borta mot Burton Albion, också de hemmahörande i division 3. Burton, som är mest kända för att de pressade självaste Manchester United till ett omspel för ett par år sedan.

...och som väntat hade inte regionens fjärde lag, Hartlepool United, någonting att hämta i bortamatchen mot Watford. 4-1 blev det till Elton Johns favoritgäng.

I övrigt var resultaten tämligen väntade, även om man förstås noterar att Arsenal endast lyckades få 1-1 hemma mot Leeds och detta via en straff i slutminuten. Imorgon kompletteras så den tredje omgången (nästan, Crawley Town-Derby spelas på måndag), bland annat med matchen Manchester United-Liverpool. Bortalaget leds då för första gången på 20 år av Kenny Dalglish...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0