Doktorn har lämnat in

Jaha, EM:s grupp D innehåller Ukraina, England, Sverige och Frankrike; en lottning som samtliga berörda parter tycks vara tämligen nöjda med. Och även om man gärna sett Sverige bli indragna med polacker, ryssar och tjecker i A-gruppen så kan man ändå i likhet med Ingemar Johansson i Mitt liv som hund konstatera att: -Det kunde varit värre; om man jämför alltså.

Logistiskt får man väl dock säga att lottningen var en fullträff för svenskt vidkommande eftersom samtliga gruppfighter avgörs i Kiev. Inte minst skönt för resande supportrar som därmed slipper ge sig ut på det kanske inte helt tillförlitliga ukrainska vägnätet.

Frågan alla ställer sig: När skall armbrytning bli OS-sport egentligen? Svenskt medaljregn vid nyligen avslutade VM i Kazakstan och starkt bidragande till succén var förstås sportens verkliga superprofil, Heidi Andersson; flera gånger portätterad av Svt i hembyn Ensamheten. Andersson, som tillsammans med Björn Ferry bildar Sveriges tveklöst coolaste idrottspar.

Precis som förra söndagen så måste vi dessvärre ha med ett par rader om en stor fotbollsprofils frånfälle. Brasilanske åttiotalsgiganten Socrates tog ju nämligen ner skylten i morse efter att ha vårdats på intensiven de senaste dygnen. Själv har jag ju bara sett Socrates i svep och highlights reels, men det råder ingen tvekan om att 'doktorn' (han var utbildad läkare) var en av de mest eleganta spelarna någonsin. Klackar var något av hans signum och Pelé har uttryckt att han spelade bättre med bättre med ryggen än vad de flesta andra gör rättvända (halvdiffus översättning, men ni fattar...).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0