Galet

Efter att ha suttit en stund med kulramen så kan man konstatera att Manchester igår eftermiddag gjorde 13-3 på norra London i två av de mest crazy Premier League-matcherna på länge. Förvisso befinner sig säsongen ännu i sin linda, men maktbalansen tycks i nuläget kraftigt väga över åt fjolårets trofévinnare.

Enligt uppgift så var det första gången sedan 1896 som Arsenal släppte in åtta mål i en match. Den gången var det sedan länge insomnade Loughborough Town (klubben lades ner år 1900) som gjorde 8-0 på arsenalarna. Hur Arsene Wenger skall kunna vända Gunners negativa trend återstår väl att se, men spelprogrammet ser åtminstone framgent något humanare ut. Efter landskampsuppehållet väntar nämligen nykomlingen Swansea hemma på Emirates.

...och även om man kan tala om skadekris och sålda spelare som inte ersatts i Arsenal, så går det inte att komma ifrån att Mancester United svarade för en fullständigt makalös uppvisning igår. Den löpvilja och det engagemang som Fergusons mannar uppvisar är något alldeles brutalt. Bäst av alla var förstås Wayne Rooney och scouserns tre mål igår innebär dessutom att han passerar såväl Paul Scholes som Ruud Van Nistelrooy på listan över Uniteds genom tiderna bästa målskyttar. Rooney är nu nia (totalt 152 mål) och har närmast framför sig Walesduon Ryan Giggs & Mark Hughes. Etta på listan är inte helt oväntat Bobby Charlton (249 mål) och på topp-fem återfinns förstås också Denis Law och George Best.

...och vad skall man egentligen säga om Roberto Mancinis Manchester City? 5-1 på White Hart Lane är en styrkedemonstration av stora mått och nu börjar också tidigare ifrågasatte Edin Dzeko att tokleverera. Undrar förresten hur nära John Guidetti är en tröja i nuläget?

Well well, nu lägger vi detta bakom oss och fokar helt på kommade EM-kval. Ny thriller i Budapest att vänta på fredag. Seger där och Sverige är riktigt nära ett nytt mästerskap. Ungrarna saknar såväl Zoltan Gera som Balazs Dzsudzsak, men är förstås inte att leka med i alla fall. Må Zlatan ännu en gång sänka magyarerna på tilläggstid...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0