Poäng (singular)

Som brodern sammanfattade det på väg ut från Södertälje Fotbollsarena: 1-1 var ett logiskt resultat även om målen föll ologiskt. Degens 1-0 out of the blue efter en supergroda av hemmakeepern Berglund. Assyriskas kvittering efter en period i andra där DIF hade god kontroll på skeendet och hemmaspelarna visade tydliga frustrationstecken. Sammanfattningsvis får man väl vara nöjd med en pinne i en så pass svår bortamatch och dagens övriga resultat innebär att Degerfors faktiskt nu är en poäng närmare det övre kvalstrecket.

Christophe Lallet i rollen som ensam anfallare har inte alls fungerat i de matcher jag har sett. Är lite fundersam till hur Werner/Lindskog resonerar här. Lallet är ju som allra bäst när han får ta fart rättvänd och som solostriker uppenbarar sig rätt så få sådana möjligheter. Kanske är Amadaiya Rennie ett bättre alternativ på denna position i Peter Samuelsons frånvaro? Liberianen, som idag debuterade från start, bjöd på ett kvalitetsavslut vid målet, men i övrigt var hans insats ganska diffus. Att matchsponsorn utsåg honom till bäste man i DIF berodde enbart på att ett sådant pris i regel endast kan utdelas till antingen målvakten eller en till en målskytt i bortalaget.

Närmast väntar Ängelholm på hemmaplan och utgången av denna match ger sannolikt en tydlig fingervisning om var resten av säsongen skall ta vägen. Skåningarna möter Qviding imorgon kväll och en trea där innebär ju att de kommer till Valla som serieledare. Kan bli något att bita i det...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0