Lasse Lager får vänta...

I afton preppar landslaget för kvalavslutningen genom att möta den kommande EM-värden Ukraina i Charkov. Det blir för övrigt den andra blågula duellen detta år eftersom man lirade mot varandra i februari på Cypern. Kvällens resultat är förstås av underordnad betydelse, men jag tror att landslagshösten fortsättningsvis kommer att gå i matematikens tecken. Tre svenska segrar i bortamatcherna mot Ungern, San Marino & Finland kan ju som bekant innebära svenskt avancemang, men då gäller det att hålla koll på hur många poäng lagen i de andra grupperna förlorar. Med andra ord: Räknesticka fram.

Igår intervjuades de två vänsterbacksalternativen Oscar Wendt och Behrang Safari i Sportnytt. Safari talade om svårigheten att ställa om från klubblagsspel till landsglagsdito medan Wendt snackade om sina styrkor/svagheter som spelare. Det som störde mig lite med Wendts svar var att han som han uttryckte det (om möjligen med lite göteborgsk glimt i ögat) -'har gett upp högerfoten. Det verkar inte gå'. Vad är det för inställning hos en kille som drar in hundratusentals kronor i månaden på att bara spela fotboll?

Jag tror dock ända att jag kommer prioritera bort Ukrainamatchen ikväll och i stället satsa på seriefinalen i mellersta fyran, där FC Krukan tar emot Ekerö IK på Zinken. Södergänget, som enligt uppgift skall vara bildat på puben Krukans Sport & Spis på Krukmakargatan (där jag för övrigt såg Argentina-Grekland i VM förra året), är fem pinnar efter Oaken inför kvällens fight, men har då också en match i handen. EIK kommer från 5-0 i derbyt mot Skå och borde följaktligen vara pumpade med självförtroende. Avspark 20 sharp.

...och som ni kanske har sett är kvällens landskamp mellan England och Holland (där en viss Lasse Lager skulle ha debuterat som expertkommentator) inställd på grund av att Londonpolisens resurser behövs på andra håll. Fyra nätter i rad har upploppen och vandaliseringen skakat London och det hela har ju spritt sig också till andra engelska städer. I mindre skala drabbades också Hässelby Gård i västra Stockholm av liknande vandalisering i måndags kväll och med stor sannolikhet inspirerades denna av scenerna från Tottenham, Enfield och Croydon. Västerortspolisens represenatant menade dock i gårdagens ABC att 'det känns oerhört långsökt att det skulle finnas ett samband'. Det är heller inte självklart att det finns en sådan koppling, men att helt avfärda det (globalisering, internet...?) känns närmast ignorant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0