Segra eller dö

Som ni säkert känner till så finns det inom fotbollen viktiga matcher och mindre viktiga matcher. Ovanstående rubrik hänsyftar till det telegram Benito Mussolini skall ha skickat till det italienska VM-laget inför VM-finalen i Rom 1934. Det finns stor anledning att vara skeptisk till om detta verkligen är sant, men slutresultatet lär åtminstone ha glatt 'Il Duce'. Italiensk 2-1-viktoria den gången efter att Angelo Schiavio sänkt Tjeckoslovakien i förlängningen. Att sedan tjeckerna inte var supernöjda med svenske domaren Ivan Eklinds insats är en annan sida av myntet.

Hursom, ett nyktert synsätt på tingen i världen är ju i regel att rekommendera, men i eftermiddag väntar ett par matcher där utgången kan bli fingervisande för hur resten av säsongen kommer att se ut. Klockan 14.00 väntar årets andra Mälaröderby på Träkan, där EIK har revansch att utkräva på Skå efter att Färingsölaget vunnit junimatchen med 2-0. Matchen fungerar också som restart efter sommaruppehållet för båda lagen och frågan är om lirarna fortfarande befinner sig i semestermode? 

Lördagen fortsätter sedan med toppmatch och bruksmöte ('bruksderby' säger en del, men det är lite för oriktigt för att det skall gå att skriva) när Åtvidaberg kommer till Stora Valla i Degerfors. Båda lagen har ju för närvarande 32 poäng och befinner sig därmed endast en pinne från Ängelholm som är serieledare. Glädjande nog sänder Tv4 Sport kalaset. 

Av betydligt mindre betydelse än ovannämnda fighter är förstås finalen i italienska supercupen som även den avgörs i eftermiddag. Det hjälps inte att det är Milanorivalerna Milan och Inter som drabbar samman. Bara valet att förlägga matchen till Peking (självfallet för att boosta tröjförsäljningen i Kina) andas ju tomtestämpel in absurdum. Sedan kan Zlatan med flera yra om att det står en titel på spel och att alla matcher är viktiga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0