It's on...!

Som sagt: Inte bara lördag idag, utan alltså även Premier League-start och även för oss som inte har sympatier hos något speciellt lag så är det förstås något alldeles extra. För det är ju faktiskt så att trots alla miljontals pund som investerats i spelare, så har Swansea och Norwich precis lika många poäng som Manchester United och Chelsea när det hela drar igång.

Försäsongen har ännu en gång i spalterna och snacket dominerats av City-köp och Arsenalförsäljningar. Till kvällens fight mot Newcastle kommer Arsenal till spel utan stjärnorna Cesc Fabregas och Samir Nasri, vilket möjligen är ett tecken på att vi snart ser de två i andra klubbdräkter. Att Gunners signat talangerna Alex Oxlade-Chamberlain och Joel Campbell tycks inte nämnvärt blidka klubbens supportrar och nu börjar också frågeteckan resas för om Arsene Wenger fortfarande är rätt man att styra skutan.   

Som ni säkert känner till så tvingades Spurs och Everton att vänta på att kicka igång säsongen, då det fortfarande är oroligt i ett antal stadsdelar i London, men övriga PL-matcher kunde i eftermiddags spelas enligt plan. Bortasegrar för Bolton och Wolverhampton, samtidigt som de andra matcherna slutade oavgjort.

Själv valde jag att rikta blickarna mot Anfield Road i Liverpool och Kenny Dalglish första säsongsstart som Poolmanger på 21 år. Då var Liverpool regerande mästare, vilket givetvis indikerar att det var ett tag sedan. Med flera spännande nyförvärv började Pool också i stor stil, då Luis Suarez på 12 minuter lyckades bli neddragen i friläge, straffmissare (efter en vansinnigt dålig insats från 11 meter) och 1-0-skytt (efter skotten Charlie Adams läckra frisparksinspel). Hemmalaget genomförde sedan en alldeles utmärkt första halvlek och kunde ha utökat ledningen när Stewart Downing efter en räd från högersidan smashade ett knallhårt skott i ribban ('a super piece of penetration' enligt Skys skotteexpert). Sunderland lyckades dock hålla siffrorna nere och i andra jämnade man inte bara ut liret, utan också resultatet efter att en viss Sebastian Larsson smugit sig in från sin vänsterkant (helt rätt position?) och läckert volleyavslutat förbi Reina i Poolkassen. Liverpool var sedan inte särskilt nära att lyckas bryta ner Steve Bruce Man United-präglade backlinje (Phil Bardsley, Wes Brown och Kieran Richardson kompletterades av Anton Ferdinand, som förvisso inte har mer koppling till United än brodern Rio) och framförallt Brown var en gigant i mötet med Suarez och Carroll. Det mångåriga Unitedkomplementet verkade trivas utmärkt i en mer framträdande roll och han såg faktsikt avsevärt större ut rent fysiskt än vad han tidigare gjort i Unitedtröjan.

Nu dags att kika lite stream från Newcastle-Arsenal. Fox Soccer-expert på matchen är förresten Efan Ekoku...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0