Ursäkta ordspråket

Under hösten bar Zlatan Ibrahimovic till stora delar fram ett ofta trögt Milan och det är inget snack om att det till stor del var svenskens förtjänst att Rossoneri kunde titulera sig vintermästare i januari. Men: Lika mycket ros som Zlatan fick då, lika mycket ris skall han ha nu. Att effektiviteten framför mål är sämre nu må väl vara hänt, men att den snart 30-årige landslagskapten gång efter annan sätter sina lagkamrater i bekymmersamma situationer är långt ifrån ok. Visst kan det kännas petigt och inkonsekvent med den senaste tidens plötsliga jakt på språklig etikett, men som Skit-Lennart så vist poängterar i Torsk på Tallinn: -Nu är det reglerna. Tycker förresten att Zlatan borde kunna dra till med någon gammal patenterad Rosengårdsglosa i stället för att nyttja någon term från den rikhaltiga italienska (där engelsmännen i stort sett har fuck & cunt så har italienarna ett helt synonymlexikon med elakheter) smutskastningsvokabulären.

Degerfors inledde ju igår S1-liret med en 1-0-seger borta mot Qviding. Skall enligt uppgift inte varit någon sprakande fotbollsunderhållning på Valhalla IP, men givetvis löjligt skönt med en trea i vilket fall och gött att nye amriskeepern Brian Edwards fick hålla rent i sin seriedebut.

Slutligen: Att Daniel Sedin ser till att poängligatiteln stannar i familjen är ju förstås så stort att det egentligen inte går att förstå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0