Case closed?

Det är en brutal överdrift att påstå att den europeiska ligasäsongen dog i helgen, men sannolikt kan vi efter det gångna veckoslutets resultat utropa mästarlag i åtminstone fyra av de fem stora ligorna. Detta på grund av att:

Sammansvärjningen mot Real Madrid fortsätter. Enligt Mou fick ju inte det misshandlade huvudstadslaget någon möjlighet att mäta sig med Barcelona på lika villkor och den poängen man ändå fick med sig efter dubbla straffmål räcker förstås ingenstans. Möjligheten att ta in åtta poäng på Barcelona på sex omgångar är ju i storleksordningen piss i Nilen eller snöboll i helvetet. Klart alltså.

Dubbla straffar bjöds också på Emirates i Norra London och Arsenalsbossen Wenger var ju inte direkt lyrisk över att Dirk Kuyt gavs möjlighet att utjämna i den 102:a (!) minuten. Fransmannens påpekande om att sanden i timglaset borde varit slut är ok, men när han i samma andetag menade att straffen som Pool tilldömdes är felaktig, ja då blir det hela löjligt i alla fall. Hur många gånger skall det behöva påpekas: Förseelser som motiverar frispark ute på plan motiverar straff när de sker i straffområdet. Hursom: Sex poäng lär inte Gunners ta på Man U som nu dessutom bara krigar på två fronter efter lördagens FA-cup-torsk mot City. Så gott som klart.

Och charmlaget Napoli pallade inte trycket när de så hade lämnats som enda utmanare till AC Milan. Udinese studsade upp efter två raka förluster och vann välförtjänt med 2-1 på San Paolo trots att superduon Di Natale/Sanchez inte kunde komma till spel. Milan har nu sex pinnar ner och därtill ett på pappret skönare restprogram, även om konspirationsteoretikerna (och de finns som bekant i Italien...) kan hävda att varken Inter eller Juventus (Napolis två sista motståndare) kommer att vara särskilt intresserade av att spela hem scudetton till Rossoneri. Finito, säger jag.

Det låter extremt, men enligt uppgift så är 400 000 pers sugna på att se Borussia Dortmunds avslutningsmatch i Bundesliga mot Eintracht Frankfurt. Grejen är förstås att man vill hylla de tyska mästarna på plats. De lyckliga själar som till slut kommer över plåtar behöver nog inte oroa sig för att det hela skall bli en nervpärs. Stabila 3-0 mot Freiburg samtidigt som Ruhrrivalen Bayer Leverkusen kammade noll på Allianz Arena mot Bayern München innebär att de svartgula har åtta pinnar ner med fyra fighter kvar. Konklusion kolon: Alles klar.

Av de fem stora ligorna är det bara i franska Ligue 1 som det är riktigt liv i toppstriden. Lille har länge haft greppet, men efter lördagens hemmakryss mot Bordeaux är det nu bara en poäng ner till fjolårsmästarna Olympique Marseille. Här kan det bli drama hela vägen in...


Avslutningsvis: Har en tid  gått och väntat på att det höjda råvarupriset på kaffe också skall ge utslag på kaffet över disk. Därför blev jag bara lite chockad när Espresso House i Farsta Centrum chargade 30 buck för en kopp brygg i eftermiddags. Well, det är väl bara att vänja sig antar jag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0