Valfritt?

Valsöndag alltså och för de som känner för det finns i princip möjlighet att sitta klistrad framför TV:n hela vägen fram till resultatet blir klart någon gång sent ikväll (fast riktigt klart blir det kanske ändå inte. De röster som mottogs igår, lördag, kommer eventuellt inte hinnas med att räknas förrän i början av kommande vecka. Kan bli en cliffhanger mao). Pallar ni inte med att följa valet hela dagen så bjuds det på en veritabel buffé av potentiellt fina matcher i em/kväll. Eller vad sägs om:

14.30 Manchester United-Liverpool
18.00 Assyriska-Syrianska
19.00 Atletico Madrid-Barcelona
20.45 Sampdoria-Napoli

Bara att välja som sagt var...


Själv har jag kikat lite på Svt:s valsändning nu under tidig eftermiddag. Intervjuer med förstagångsväljare varvas med partiledarbesök och tips på mat till valvakan. För en stund sen bjöds man dessutom på ett patenterat Jens Lind-reportage från det rafflande valet 1973, alltså det val som resulterade i den så kallade lotteririksdagen (finurligt nog kom man efter detta på att det kunde vara smart att ha ett ojämnt antal mandat i kammaren). Inslaget innehöll bland annat en cigarettrökande Olof Palme i samspråk med väljare, dåvarande centerledaren Torbjörn Fälldin i löjligt sköna tipsextrapolisonger, samt synpunkter från en synnerligen junig Carl Bildt. Valet twistades dessutom av att gamle kungen, Gustav VI Adolf (nuvarande kungens farfar) avled på lördagskvällen innan själva valsöndagen. Blir näst intill omöjligt att toppa förstås.


Kommentarer
Postat av: Joel W

Folk på JP-redaktionen upplyser om att ytterligare en twist i 1973-valet var att Norrmalmstorgsdramat även inträffade mitt i själva valrörelsen. Svårslaget var ordet.

2010-09-19 @ 14:35:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0