De som bestämmer här i världen...

Det finns ju ett talesätt som säger att de medelmåttiga lär sig av sina misstag, de kloka lär sig av andras misstag och de dumma lär sig inte alls. Välj själva i vilken av ovannämnda kategorier ni vill placera FIFAs ordförande Sepp Blatter, som nu förordar en återgång till golden goal-förlängningar eller rentav direkt straffavgörande efter avslutade 90 i utslagsmatcher. Blatter menar att de nuvarande förlängningsreglerna leder till mer försiktigt och defensivt spel och att det inte händer något i förlängningarna.
Det Blatter helt tycks ha glömt är följande: Under golden goal-tiden (96-02) så spreds en närmast extrem försiktighet. Ingen vill ju vara den som gör det avgörande misstaget som fäller laget. Här är alltså Blatter på helt fel spår när han säger att de nuvarande förlängningarna är händelsefattiga. Titta bara på Ghana-USA och Ghana-Uruguay i senaste VM (den match som eventuellt kan tänkas stödja Blatters tes är den mellan Paraguay och Japan, men tror ni att den hade öppnats upp mer om det varit GG?).
För ett direkt straffavgörande finns, som jag ser det, endast ett tänkbart argument. I en tät turnering som ett VM eller ett EM så kostar det förstås mycket energi att tvingas spela 30 minuter extra om nästa match bara är 3-4 dagar bort. Samtidigt: Skall man inte åtnjuta en viss fördel av att vinna under ordinarie tid?

Kommunledningen har till slut beviljat Degerfors IF ekonomiskt stöd till att förbättra belysningen på Stora Valla. Bra förstås, men varför har detta tagit så lång tid? På grund av för svag belysning har TV4 inte velat sända matcher från Valla annat än under sommarmånaderna. Precis som Linus Persson skriver i dagens krönika på Degerfors Svenska fans-sida så har denna begränsade exponering sannolikt försvårat för klubbens marknadsavdelning att locka till sig nya sponsorer under årets gång. Degerfors kommun har förstås ingen skyldighet att stödja DIF ekonomiskt, men borde inse att det som gagnar klubben gagnar också i förlängningen kommunen.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0