Kvalfyllt

Ekerö avslutade i eftermiddags serien på precis samma sätt som den inleddes, nämligen med en uddamålsförlust mot Djurgårdsbrunn. Nu spelade ju resultatet mindre roll då EIK sedan länge är klara för kvalspel, men det hade förstås inte gjort något att gå in i säsongens slutskede med en positiv trend.

Ekerö kommer att ingå i kvalgrupp 5 tillsammans med Mälarhöjden (9:a i div 3 Östra Svealand), Brandbergen (som efter en rasande strid fick se Haningerivalerna Vendelsö IK bärga seriesegern i södra stockholmsfyran) och IK Viljan från Strängnäs (som för övrigt har en av de fulast layoutade hemsidorna jag någonsin har sett. Kolla här!). Svårscoutat naturligtvis, men Mälarhöjden, i egenskap av division 3-lag gäller väl som favoriter. Tillsammans med EIK (flest poäng av div 4-lagen) har man dessutom favör av två hemmamatcher i enkelserien.

Den svenska säsongen är alltså på väg att nå sitt klimax och detta innebär att sympatier kan komma att placeras på alla möjliga håll. Som degerforsare jublar man i nuläget för att Peter Ijeh har gett Syrianska ledningen mot Brage.

Sedan gillar jag förstås att alla topplagen i England blev utan trepoängare den här helgen, vilket innebär att tabellen, i alla fall tillfälligt, tightas till något.

...och samma gäller ju oxå i Italien. Romas Mirko Vucinic äventyrade ju skäggstubben och språngnickade in segermålet mot Inter igår kväll. Jag säger det igen: Serie A kan bli något alldeles i år...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0